NZOL - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 wrz 2014, 13:32

Witam
Czy pracownik socjalny pracujący na terenie gdzie znajduje się NZOL mam obowiązek przeprowadzać wywiady środowiskowe ???
gopsik12

Napisano: 23 wrz 2014, 13:57

Uściśle troszkę , pracuję gops- a przychodzą mi z całej polski wnioski o udostępnienie danych z prośbą o przeprowadzenie wywiadów środowiskowych o umieszczenie w DPS. Nie ogarniam tego
gopsik12

Napisano: 24 wrz 2014, 11:00

Jeżeli nie ma pracownika socjalnego w NZOL to- Tak
zzzz

Napisano: 24 wrz 2014, 11:42

Na moim terenie od paru lat jest prywatny DPS, dość dużo miejsc, chyba z 50. No i zaczęły przychodzić z Polski prośby o przeprowadzenie wywiadów kontrolnych. Na początku zaczęliśmy robić, ale zaczęło zdarzać się coraz częściej, że pracownik miał kłopod ze spotkaniem się z mieszkańcem:
...a to nie ma dyrektowa i bez jego zgody nikt nie może wejść na teren DPSu,
...a to mieszkaniec śpi,
...a to jest u fryzjera,
...a to inne d/uperele...
No i zaczęliśmy przekazywać pisma - zgodnie z właściwością - do DPSu, jak leci.
I - po problemie.
Mieli fikcyjnego pracownika socjalnego na etacie, no i musieli zacząć dawać mu robotę... Gra była warta świeczki, bo to przecież około 100 wywiadów rocznie.
Puenta jest taka: musimy sobie pomagać, ale nie możemy dawać robić z siebie osłów.
Pozdro. :D
Esia

Napisano: 02 paź 2014, 11:08

a jesli nie maja zatrudnionego prac , socjalnego, jakies przepisy podrzucicie bo musze niestety isc na wijne z prezesem nzol
gopsik12

Napisano: 02 paź 2014, 11:40

A po co wywiady do prywatnego DPS
jkpc

Napisano: 02 paź 2014, 13:09

nzol ponieważ inne ośrodki mnie proszą a to o umieszczenie w innym dps a to aktualizację wywiadu ( 70 %)
gopsik12

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x