postanowienie czy decyzja - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 wrz 2014, 10:14

Mam pytanie
w jaki sposób rozwiązać tę kwestię?

Strona złożyła wniosek o przyznanie pomocy finansowej. Kilkakrotnie udałam się na wywiad nikogo nie zastając. Telefonicznie tez nie udało się nawiązać kontaktu. Wysłałam wezwanie do wstawienia się w celu ustalenia terminu wywiadu. List wrócił taki jak był wysłany.
Czy mam wydać postanowienie o pozostawieniu sprawy bez rozpoznania czy mam wydać decyzję?

Pomóżcie proszę
pytacz

Napisano: 24 wrz 2014, 10:40

nie ma wywiadu postaniowienie
lolka 27

Napisano: 24 wrz 2014, 10:45

czy ma ktoś jeszcze jakis pomysl
pytacz

Napisano: 24 wrz 2014, 10:54

Pan/i:

Na podstawie art. 64 §. 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. kpa (Dz. U. z 2000r nr 98, poz. 1071 z póżń. zm.) uprzejmie proszę o ...........w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego zawiadomienia następujących dokumentów w sprawie: …………………………………………………………………………………………………...…………………………………………………………………………………………………...

Brakujące dokumenty:

1) ………………………………………………………………………………………………..
2) ………………………………………………………………………………………………..
3) ………………………………………………………………………………………………..
4) ………………………………………………………………………………………………..
5) ………………………………………………………………………………………………..

W przypadku nie uzupełnienia powyższych braków wniosek Pani zostanie pozostawiony bez rozpatrzenia.
zzzz

Napisano: 24 wrz 2014, 11:10

dzięki zzz ale nie wiem czy przeczytales/as pierwszy moj wpis dokladnie.
wysłalam informacje ze jesli osoba nie zglosi sie ustalic termin wywiadu sprawa zostanie pozostawiona bez rozpoatrzenia.
Mam watpliwosc teraz czy pozostawienie bez rozpatrzenia ma wydac w formie postanowienia czy w formie decyzji
pytacz

Napisano: 24 wrz 2014, 11:16

Daj odmowę z powodu braku współpracy.
Qwertx

Napisano: 24 wrz 2014, 11:23

Qwertx pisze:Daj odmowę z powodu braku współpracy.

ok. Ale odmowę czego? :?:
pytacz

Napisano: 24 wrz 2014, 11:39

Tylko decyzja odmowna z powodu braku współpracy taka jest interpretacja NSA. Jeśli w podaniu jest o przyznanie pomocy finansowej, to po prostu piszesz, że odmawiasz pomocy finansowej.
ifonka

Napisano: 24 wrz 2014, 11:56

a może zostawić bez rozpatrzenia?/ nie ma wywiadu, nie wiadomo jak sytuacja, itp.... "
Jednocześnie jednak zgodnie z art. 64 § 2 k.p.a., „jeżeli podanie nie czyni zadość innym wymaganiom ustalonym w przepisach prawa, należy wezwać wnoszącego do usunięcia braków w terminie siedmiu dni z pouczeniem, że nieusunięcie tych braków spowoduje pozostawienie podania bez rozpoznania”. Jeśli zatem nie uzupełnimy powstałych braków w podanym terminie, organ pozostawi nasze podanie bez rozpoznania. Skutkiem pozostawienia podania bez rozpoznania jest to, że organ administracji nie rozpozna już takiej sprawy merytorycznie.
xxxxx

Napisano: 24 wrz 2014, 12:01

xxxxx pisze:a może zostawić bez rozpatrzenia?/ nie ma wywiadu, nie wiadomo jak sytuacja, itp.... "
Jednocześnie jednak zgodnie z art. 64 § 2 k.p.a., „jeżeli podanie nie czyni zadość innym wymaganiom ustalonym w przepisach prawa, należy wezwać wnoszącego do usunięcia braków w terminie siedmiu dni z pouczeniem, że nieusunięcie tych braków spowoduje pozostawienie podania bez rozpoznania”. Jeśli zatem nie uzupełnimy powstałych braków w podanym terminie, organ pozostawi nasze podanie bez rozpoznania. Skutkiem pozostawienia podania bez rozpoznania jest to, że organ administracji nie rozpozna już takiej sprawy merytorycznie.

zamierzam pozostawic sprawe bez rozpatrzenia chodzi mi tylko o forme decyzja czy postanowienie
pytacz

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x