O pracowniku socjalnym w teorii ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 22 lip 2015, 18:12

no Pan wybaczy ..ale nasuwa się pytanie - kim w takim razie jest ten tzw: Radny.
Miejscowy głupek ( bym pomyślała ;) ) a następnie zaprosiła na dłuższą rozmowę . Niech stracę..nawet kawa.
Emilka.

Napisano: 22 lip 2015, 18:28

Kilka ładnych lat temu, Pan ten był ważną personą, jednego z Klubów Radnych w Radzie Dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy. Nadal jest ważną personą w tym Klubie Radnych...bezpośrednie kontakty z pracownikami socjalnymi zmieniły jednak jego poglądy na kwestie pomocy społecznej, nie wiem, czy radykalnie?
angoc

Napisano: 22 lip 2015, 18:49

wychodzi na to, że radykalnie zmieniły się jego poglady lub nie miał ich wogóle. Apropso persony ? Przerost formy nad treścią . Oceniam to na poziomie wiedzy jaką posiada ów Radny na temat tego . Kim jest pracownik socjalny? Wie pan . Pewno dużą przesadą tu: sadyzmem byłoby zapytać go o "Koncepcje pomocy człowiekowi w teorii i praktyce ", choć może na drodze dedukcji by doszedł - ale to Radny. Nie wypada wprawiwać w takie zakłopotanie.;)

ps. Znam pracowników socjalnych z Dzielnicy Śródmieście. Tych ok.
Pan pisze ten artykuł " Bezdomność.." chcę mieć godnego przeciwnika.
Emilka.

Napisano: 22 lip 2015, 19:32

Wiodącym motywem tego konkursy jest "DEINSTYTUCJONALIZACJA", czyli wszelkie działania podejmowane poza instytucjami, które profesjonalnie zajmują się problematyką bezdomności. Chodzi prawdopodobnie o akcje typu Daj Herbatę!... oraz inne tego typu działania, które dowodzą, że da się pomagać Tanio/Taniej!, a wszelka instytucjonalizacja oraz profesjonalizacja w tym obszarze jest kosztowna i nieskuteczna.

Daj herbatę/Działalność dobroczynna
https://www.facebook.com/dajherbate
angoc

Napisano: 22 lip 2015, 19:33

Emilio, nie mam tyle czasu co ty, żeby wciąż siedzieć przy kompie. Nie odpowiedziałaś na proste pytanie. Okazuje się, że dla ciebie jednak trudne. Wierzę, że jesteś ambitna, piękna, mądra... . Skoro ciebie nie chwalą, to chwalisz się sama. Jakie to musi być smutne.
rety

Napisano: 22 lip 2015, 19:56

Do rety
Lubię ludzi, którzy myślą! Dlaczego hejtujesz Emilkę?
Opinia

Napisano: 22 lip 2015, 19:57

och rety..
Nie uwierzysz .Pracuję na dwóch kompach ...tak się składa;) Skandal wprost.. Mało tego będzie tak jeszcze do 17.09. ;) Damy radę. Nie ma wyboru.Trzymaj kciuki.
Apropos hasła" Piękna..dobra i mądra." Jak ty nic nie zrozumiałaś.Ale. ok.
A co " jednostki" - dla śmiechu i prowokacji ściągnęłam definicję z "Wiki'. Taka łopatologiczna wersja.
Dalej bez komentarza. Z szacunku - mimo wszystko dla Ciebie, jako człowieka.
Emilka.

Napisano: 22 lip 2015, 20:05

do angoc.
czyli wstrzeliłam się...ale jazda. :!:
Nie chodzi mi o kasę. Chodzi mi o publikację artykułu. Jest mi potrzebny.
W przypadku wygranej - kasę oddam dziewczynie o nicku
Rety. Obiecuję .
hmmmm co to za dziewczyna. Jak ona mnie nie lubi.Może więc kupię akceptację dla " obcych"?
Pozdrawiam.
Emilka.

Napisano: 22 lip 2015, 20:13

Kilka lat temu swą działalność zawiesiło Polskie Towarzystwo Pracowników Socjalnych (PTPS) - stowarzyszenie, które jest twórcą Kodeksu Etyki, do którego link poniżej:

Kodeks Etyczny Pracowników Socjalnych
http://www.gopskowala.pl/images/aktualn ... socjal.pdf
refleksja

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x