o pracy pracownika socjalnego
Re: o pracy pracownika socjalnego
Ty też się nie gniewaj, miałem nie przeklinać ale ch.. z tym.Sam(a) p...lisz.Jesteś po prostu głupi(a). Ty nie ogarniasz niczego. Wczytaj się pie..dolcu co pisze Kasia.\"dziecko powie więcej komuś kto nie jest w relacji wychowawca -dziecko\" Niby co!? Co więcej powie?! Co jest nie tak z tymi relacjami?! To co pisze Kasia i Marcin to stek bzdur, nie wierz im Kandydatko! To straszne. Jak pracownik socjalny może pisać opinie o dzieciach do sądu!!! Ludzie litości! Załatwia sponsorów!? Szok! To może robić dyrektor lub wychowawca ktory potrzebuje pieniędzy na jakiś projekt na który nie dostanie pieniędzy z DD. Przeważnie załatwia się to u znajomych lub ludzi dobrej woli którzy juz kiedyś pomagali placówce.Przecież jak taki sponsor zobaczy p.soc to wywali na zbitą mordę. Organizuje dzień dziecka, wigilię,zastępuje dyrektora(sic!) i najlepsze prowadzi proces usamodzielnienia dziecka który czasem trwa kilka lat.Wychowawcy w tym czasie chlaja na potęgę albo siedzą na Wyspach Kanaryjskich. Co za bzdury!!! Mało tego ci pracownicy jak już to wszystko zrobią w placówce to jeszcze wezmą część pracy do domu. W domu ugotują mężowi(żonie) obiad, skoszą trawę, pobawią się z dziećmi, odrobią z nimi lekcje,zajrzą do rodziców,spotkają sie ze znajomymi,znajdą czas na hobby.Oczywiście to jest wszystko możliwe ale UWAGA to nie są ludzie to są Predatory z innej planety, którzy chcą zawładnąć naszą ziemią czego i Państwu życzę! Dobranoc.
PS. To że są to jakieś elektroniczne roboty świadczy fakt,że zarabiają 1600- 1900zł ale oni nie muszą jeść ani pić tylko prądu więcej zużywają bo muszą sobie ładować akumulatory.
PS. To że są to jakieś elektroniczne roboty świadczy fakt,że zarabiają 1600- 1900zł ale oni nie muszą jeść ani pić tylko prądu więcej zużywają bo muszą sobie ładować akumulatory.
Marcinie po zakresie obowiązków pracującego u Ciebie pracownika socjalnego widzę, że pracujemy w zupełnie różnych instytucjach. Prawdopodobnie nie ma u Ciebie wychowawców karcianych tylko młoda kadra. Ja podobnie jak Leon nie wyobrażam sobie, aby większość z wymienionych czynności wykonywał pracownik socjalny bo dla większości wychowawców w mojej firmie jest to chleb powszedni i nie potrzebują wyręczania (chociaż czasem to bardzo miłe).
Tak więc kandydatko sprawdź do jakiej firmy kandydujesz. W jednej będziesz robić wszystko za wszystkich i wszystko musisz wiedzieć, w innej się nie narobisz
. Na pracę z rodziną nie licz, bo na to pracownik socjalny w placówce poświęca najmniej czasu. Tak czy siak praca w DD pewnie ciekawsza jak w ops.
Tak więc kandydatko sprawdź do jakiej firmy kandydujesz. W jednej będziesz robić wszystko za wszystkich i wszystko musisz wiedzieć, w innej się nie narobisz

Witam.Chciałbym wszystkich serdecznie przeprosić za moje zachowanie. Nie byłem sobą.Ale już jestem pod opieką lekarza i biorę takie malutkie żółte tabletki po których mi lepiej. Lekarz wytłumaczył mi,że ten kryzys psychiczny to z powodu odebrania mi praw KN. Przez to wszędzie widzę spisek albo kosmitów. Zrozumiałem na szczęście,że to słuszna decyzja gdyż to co wydawało mi się ,że robię ,robił za mnie pracownik socjalny a mnie się to tylko wydawało,że wykonuję. Nie tylko nie robię nic poza placówką ale nawet w czasie moich 26 godzin zastępuje mnie psoc. Marcin faktycznie wymienił Twoje przyszłe obowiązki Kandydatko w dużym skrócie. Zapewne jak trafisz do DD z miejsca zostaniesz opiekunką prawną wszystkich dzieci(musisz wiedzieć ,że wielu rodzicom te prawa są odbierane).Musisz tez zdawać sobie sprawę,że dyrektor zawsze będzie wyjeżdżał lub się rozchoruje gdy będzie się spodziewał jakiejś kontroli.Będziesz musiała go godnie zastąpić.Pewnie będziesz musiała też organizować przetargi. Słyszałem ,że jest z tym mnóstwo roboty.W ramach wyjazdów na imprezy organizowane przez sponsorów musisz spodziewać się najgorszego,zwłaszcza jeśli jesteś młoda i atrakcyjna. Jak więc sama zauważyłaś będziesz musiała przejąć obowiązki jakichś ze ...20 osób.Po przemyśleniu sprawy i wdrożeniu terapii odradzam Ci droga Kandydatko pracę w placówce op-wych.
Leon to świetnie,że byłeś na konsultacji lekarskiej.
Teraz pamiętaj o tym,by brać systematycznie leki.
Jak się podleczysz to się odezwij.Teraz odpoczywaj.A najlepiej idź na urlop zdrowotny póki jeszcze możesz.
Potem już nie będzie jak,chyba że będziesz w szkole pracował.Ale tam z zaburzeniami nie wiem ,czy się uda.
Teraz pamiętaj o tym,by brać systematycznie leki.
Jak się podleczysz to się odezwij.Teraz odpoczywaj.A najlepiej idź na urlop zdrowotny póki jeszcze możesz.
Potem już nie będzie jak,chyba że będziesz w szkole pracował.Ale tam z zaburzeniami nie wiem ,czy się uda.
Dr House! Ale numer, co za login.Świetny.Brawo chłopie! Długo to wymyślałeś? Boki zrywać. Jesteś fanem tego serialu? Boisz się używać imienia?Napisz coś więcej. To wniesie coś do dyskusji.Który sezon oglądasz teraz? Ten urlop to w sumie niegłupi pomysł jak na takiego kret..yna. Ciekawe czy można go będzie wziąć w grudniu 2013r.
Leon to straszne ,że Ty pracujesz z dziećmi i że ktoś na to pozwala.To straszne,że ktoś taki jest opłacany z publicznych pieniędzy-czytaj naszych ).Ludzie to czytają i nie mogą uwierzyć.Czego ty ich uczysz??Poziom Twojego słownictwa,używanych epitetów wobec innych osób jest żenujący.Tak samo stosunek do otoczenia.Rozmowa z Tobą naprawdę nic nie wnosi a pozwala tylko przekonać się jakie osoby pracują też z dziećmi.Mam w zwyczaju unikać takie osoby jak Ty i tzw.\"nie karmić Trolla\" ale nie mogłam się powstrzymać,by to napisać.\"Guzik\" mnie obchodzi twoja frustracja (która \"bije na 100km\" z tego co wypisujesz) i nie usprawiedliwia w żadnym stopniu tego co na innych wypisujesz na tym forum.
Dzieciom w pracy i kolegom i koleżankom też mówisz,że są głu..pi i nazywasz krety..nami??? (innych słów użytych przez twoja osobę pozwolę już sobie nie przytaczać,każdy już je przeczytał wcześniej ).
Dzieciom w pracy i kolegom i koleżankom też mówisz,że są głu..pi i nazywasz krety..nami??? (innych słów użytych przez twoja osobę pozwolę już sobie nie przytaczać,każdy już je przeczytał wcześniej ).
Witam. Etatysto i Leonie. Na końcu postu wpisałem w duym skrócie. Pracownik socjalny sporzadza opinie dla sądu na podstawie informacji wychowawców, pedagoga akt itp. Jeżeli jest tak jak sugerujecie to macie pecha pracując jako indywidualiści. W naszej chałupce działa współpraca a dyrektor rozlicza nas z efektów pracy a nie pi.......enia lub ściemniania. Za rozliczanie czasu pracy, urlopy przetargi odpowiada sam. Czasami ktoś z pracowników zostanie powołany do komisji przetargowej bo tak wynika z prawa zamówień publicznych. Praca pracownika socjalnego w placówce opiekuńczo - wychwowawczej stwarza ogromne możliwości wykonywania czystej pracy socjalnej. Warunkiem jest przychylność szefa i możliwości organizacyjne. Prowadzenie teczki dziecka to nie tylko IPP, karta itp. Pracownik socjalny odpowiada za całość. I tak na koniec - nigdy nie zdarzyło się aby dyrketor uciekl przed kontrolą i zostawił chałupkę na głowie zastępcy - pracownika socjalnego lub pod jego nieobecność pedagoga. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam poprawy warunków pracy.
to pracownik socjalny prowadzi 30 teczek dzieci???????u mnie wychowawcy maja po 5 i płaczą, że nie dają rady...
Skoro pracownik socjalny daje radę prowadzić 30 teczek, to może da radę 30 dzieci przypilnować. W międzyczasie mógłby oczywiście posprzątać, ugotować, kawę wychowawcom zrobić. Papierki i pranie to w nocy zrobi (nikt mu nie będzie przeszkadzał).
Marcinie nie pracuję jako indywidualista, ale nie potrzebuję wyręczania mnie w czynnościach, które zawsze wykonywałem. Każda para rąk i każda głowa do pomocy jest na wagę złota. Do pomocy a nie do wyręczania mnie z obowiązków. Współczuje pracownikom socjalnym odwalającym czarną robotę za swoich dyrektorów i kiepskich i leniwych wychowawców.
Marcinie nie pracuję jako indywidualista, ale nie potrzebuję wyręczania mnie w czynnościach, które zawsze wykonywałem. Każda para rąk i każda głowa do pomocy jest na wagę złota. Do pomocy a nie do wyręczania mnie z obowiązków. Współczuje pracownikom socjalnym odwalającym czarną robotę za swoich dyrektorów i kiepskich i leniwych wychowawców.
Oprócz o pracy pracownika socjalnego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
POSZUKUJĘ WOLNYCH MIEJSC W PLACÓWCE
kieszonkowe
kontrola pracy specjalistów w domach dziecka
Opłata za urlopowanie dziecka z całodobowej placówki opiekuńcz-wychowawczej
Zmiana finansowania placówek opiekuńczo wychowawczych
Odpraw brak!!!!!!!
Co z dokumentami w czasie urlopu?
Nowa organizacja systemu opieki nad dzieckiem i rodziną w kontekście ustawy z dnia 9 czerwca 2011 roku o wspieraniu rodziny i
mamy miejsca w placówce socjalizacyjnej
Jakie domumenty gdy dziecko jest w MOS -ie?
Niepubliczne Całodobowe Placówki Opiekuńczo - Wychowawcze
piecza zastępcza
wliczanie sobót i niedziel do urlopu
zakresy czynności
proszę o pomoc
ustawa podpisana i co dalej