kontrola pracy specjalistów w domach dziecka
kontrola pracy specjalistów w domach dziecka
Witam!Mam pytanie,czy u was ostatnio w placówce odbyła się kontrola z Urzędu Wojewódzkiego pod kątem oceny pracy specjalistów (psycholog,pedagog,terapeuta)?Jeśli tak,to na co głównie zwracali uwagę?A czy jest wśród was ktoś,kto pracuje na etacie pedagoga i pisał już może roczne plany pracy dla dzieci uczęszczających na zajęcia terapeutyczne??
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
Re: kontrola pracy specjalistów w domach dziecka
Pisałem i realizowałem. Nigdy nie było kontroli pracy specjalistów, bo nie ma tam osób przygotowanych merytorycznie, kompetentnych. Mogą sprawdzić ilość, o jakości to nie w tym resorcie :0.
Hmmm to skąd ta kontrola u nas???
Zadbaj o statystyki. Rubryki \"co?\" i \"po co?\" trzeba wypełniać, ale sukces statystyczny to podstawa. Takie są moje doświadczenia pod egidą MPiPS.
ja ze świetokrzyskiego i kontrolujący skupiaja sie u specjalistów na kartach zajęć specjalistycznych... zagladaja tez do planów pracy (miesięcznych) specjalistów - i co jeszcze...no maja tam chyba specjaliści jakieś arkusze obserwacyjne - czy cos w tym stylu
Witam.Obiecałam sobie,że już nie będę pisała na forum.Teraz uznałam,że powinnam.Polecam wejść na stronę rzecznika praw dziecka w zakładkę rzecznik i wystąpienia generalne.Znajdziecie tam odpowiedź i ciekawą lekturę.Tyle w temacie.Pozdrawiam.
Martuśka ! - i jak przebiegła kontrola ?
super
pytali się gł. zajęcia,jakie przeprowadzam z dzieciakami i diagnozy...Zajęcia przeprowadzam zarówno te profilaktyczne jak i korekcyjno- kompensacyjne,więc na to dokumentacje miałam
jedyne co muszę nadgonić,to diagnozy pedagogiczne,bo nie miałam wszystkich wychowanków
ogólnie bardzo miłe panie mi się trafiły na kontroli,więc nie czułam stresu i buzia mi się nie zamykała
miło wspominam 

Oprócz kontrola pracy specjalistów w domach dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
SZKOLENIA
Błąd pracownika! Pilne
JAKIE DOKUMENTY W POW PROWADZĄ WYCHOWAWCY
Jak rozmawiać z rodzicami, jakie dokumenty?
pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego
Czy wszyscy młodsi wychowawcy pracujący w Domach Dziecka muszą mieć pensje głodowe?
POSZUKUJĘ WOLNYCH MIEJSC W PLACÓWCE
kieszonkowe
Opłata za urlopowanie dziecka z całodobowej placówki opiekuńcz-wychowawczej
Zmiana finansowania placówek opiekuńczo wychowawczych
Odpraw brak!!!!!!!
Co z dokumentami w czasie urlopu?
Nowa organizacja systemu opieki nad dzieckiem i rodziną w kontekście ustawy z dnia 9 czerwca 2011 roku o wspieraniu rodziny i
o pracy pracownika socjalnego
mamy miejsca w placówce socjalizacyjnej
Jakie domumenty gdy dziecko jest w MOS -ie?