kontrola pracy specjalistów w domach dziecka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~Martuśka

kontrola pracy specjalistów w domach dziecka

Post autor: ~Martuśka »

Witam!Mam pytanie,czy u was ostatnio w placówce odbyła się kontrola z Urzędu Wojewódzkiego pod kątem oceny pracy specjalistów (psycholog,pedagog,terapeuta)?Jeśli tak,to na co głównie zwracali uwagę?A czy jest wśród was ktoś,kto pracuje na etacie pedagoga i pisał już może roczne plany pracy dla dzieci uczęszczających na zajęcia terapeutyczne??
Pozdrawiam serdecznie!
~jolka

Re: kontrola pracy specjalistów w domach dziecka

Post autor: ~jolka »

O jakie województwo chodzi?
~Martuśka

dolnośląskie
~*****

Post autor: ~***** »

Pisałem i realizowałem. Nigdy nie było kontroli pracy specjalistów, bo nie ma tam osób przygotowanych merytorycznie, kompetentnych. Mogą sprawdzić ilość, o jakości to nie w tym resorcie :0.
~Martuśka

Hmmm to skąd ta kontrola u nas???
~*****

Post autor: ~***** »

Zadbaj o statystyki. Rubryki \"co?\" i \"po co?\" trzeba wypełniać, ale sukces statystyczny to podstawa. Takie są moje doświadczenia pod egidą MPiPS.
~monika

Post autor: ~monika »

ja ze świetokrzyskiego i kontrolujący skupiaja sie u specjalistów na kartach zajęć specjalistycznych... zagladaja tez do planów pracy (miesięcznych) specjalistów - i co jeszcze...no maja tam chyba specjaliści jakieś arkusze obserwacyjne - czy cos w tym stylu
~Hanka

Post autor: ~Hanka »

Witam.Obiecałam sobie,że już nie będę pisała na forum.Teraz uznałam,że powinnam.Polecam wejść na stronę rzecznika praw dziecka w zakładkę rzecznik i wystąpienia generalne.Znajdziecie tam odpowiedź i ciekawą lekturę.Tyle w temacie.Pozdrawiam.
~jolka

Post autor: ~jolka »

Martuśka ! - i jak przebiegła kontrola ?
~Martuśka

super :) pytali się gł. zajęcia,jakie przeprowadzam z dzieciakami i diagnozy...Zajęcia przeprowadzam zarówno te profilaktyczne jak i korekcyjno- kompensacyjne,więc na to dokumentacje miałam :) jedyne co muszę nadgonić,to diagnozy pedagogiczne,bo nie miałam wszystkich wychowanków :) ogólnie bardzo miłe panie mi się trafiły na kontroli,więc nie czułam stresu i buzia mi się nie zamykała :) miło wspominam :)
ODPOWIEDZ