o zmianie ustawy o pomocy społecznej
Re: o zmianie ustawy o pomocy społecznej
zmiany znajdziecie na stronie https://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/ustawy/2737_u.htm ustawa wchodzi w zycie po 14 dniach od ogłosZenia z moca od 1 maja 2010
Magic.
Nie ma tu nic o tym, że traci moc Rozporządzenie w spr. R.Z. !
Ja odnośnie biologicznych rozumiem, że to dotyczy tylko osób które mają ustaloną odpłatność , a nie do tych którzy płaca alimenty. Myśle że tych 2 przepisów nie należy czytac łącznie.
Nie ma tu nic o tym, że traci moc Rozporządzenie w spr. R.Z. !
Ja odnośnie biologicznych rozumiem, że to dotyczy tylko osób które mają ustaloną odpłatność , a nie do tych którzy płaca alimenty. Myśle że tych 2 przepisów nie należy czytac łącznie.
Tzn. że z wydaniem decyzji w spr odpłatności biologicznych trzeba się wstrzymać te wyżej wspomniane 14 dni???
Poca znalazłam na str MPIPS projekt rozporządzenia w sprawie RZ i zniknął z niego zapis o tych alimentach, nowe rozporządzenie w spr RZ również miało wejść od 01 maja 2010 roku i związane jest z tymi zmianami do ustawy... Czy weszło to nie wiem, może się zagalopowałam... Ale skoro zmiany do ustawy weszły to pewnie za chwilę się okaże że rozporządzenie też... Eh...
a jak to jest z podstawą???Znalazłam informację, że wynosi 1673zł ale w tej zmianie ustawy tego nie ma??
Jeszcze raz przepatrzyłam całego LEX;a
nie ma żadnych nowych zmian ...juz zgłupiałam
nie ma żadnych nowych zmian ...juz zgłupiałam
z tego co ja widziałam to w lexie jest ustawa o pomocy społecznej ze stanem prawnym na dzień 30.04.2010 roku... Może zaktualizują gdy minie te 14 dni od ogłoszenia zmian...?
Tylko, że w takim układzie byłoby w LEXIE że akt oczekuje - a nic tam nie ma sprawdziłam dokładnie
ustawa nie wchodzi w życie 14 maja dlatego że nie została jeszcze ogłoszona a jest zapis że wchodzi w życie 14 dni od dnia ogłoszenia dlatego też pewnie nie ma jej jeszcze w oczekujących. Na razie więc chyba trzeba wydawać decyzje po staremu przynajmniej ja tak robię a później drugi raz 

o nieee... ja na razie wstrzymuję się z decyzjami... kupka rośnie, ale chyba jednak jeszcze trochę poczekam... a Wy?
Oprócz o zmianie ustawy o pomocy społecznej - Stare tematy przeczytaj również:
co mi sie nalezy ???
prosze o pomoc
nienależne ? usamodzielnienie
Spokrewniona czy niespokrewniona??
dochód przy kontynuacji nauki
zatrudnienie prac.socj.w pcpr
przekroczenie kryterium dochodowego
teren
odpłatność
Pomoc na kontynuowanie nauki - do kiedy
przekroczenie kryterium pełnoletni