obowiązki pracownika socjalnego w dps
Re: obowiązki pracownika socjalnego w dps
U mnie w miescie jest ŚDS w którym przebywa chłopak który nie ma obu rąk. Pracownice socjalne, opiekunki, terapeutki i te inne które tam prcują nawet nie pomagają mu z zalatwieniu potrzeb fizjologicznych, tzn w rozpięciu rozporka, bo uwazają że to nie nalezy do ich obowiązków! Co o tym sądzicie?
a ja do tego wszystkiego naliczam odpłatności, zwroty za urlopy, pisma o obniżenie odpłatności, kasuję za leki, zamawiam fotografa jak jest potrzeba i mu towarzyszę, zamawiam fryzjera i mu towarzyszę , mam wrażenie że nie ma takiej rzeczy w dps o której mogłabym powiedzieć to nie moja sprawa
pozdrawiam
pozdrawiam
W naszym DPS jest tak jak u \"rudzielca\" pracownicy socjalni zapominają zjeść śniadanie, od rana pod drzwiami czekają podopieczni. Zawsze mogą na nas liczyć, powierzają nam swoje pieniądze, tajemnice, troski. Przynajmniej Oni nas doceniają. Praca ta daje ogrom satysfakcji, jednak bzdurne polecenia przełożonych rozkładają na łopatki. Płaca nie adekwatna do pracy. Pracownicy socjalni z rejonu, którzy nas odwiedzają mówią, że nie chcieliby się zamienić \"nigdy w życiu\". Nie każdego trzyma tu płaca, bo jest marna. Mnie trzymają tu ludzie, którzy każdego dnia okazują swoją wdzięczność, zaufanie i przywiązanie. Uważam, że warto. Pozdrawiam
W naszym DPS jest tak jak u \"rudzielca\" pracownicy socjalni zapominają zjeść śniadanie, od rana pod drzwiami czekają podopieczni. Zawsze mogą na nas liczyć, powierzają nam swoje pieniądze, tajemnice, troski. Przynajmniej Oni nas doceniają. Praca ta daje ogrom satysfakcji, jednak bzdurne polecenia przełożonych rozkładają na łopatki. Płaca nie adekwatna do pracy. Pracownicy socjalni z rejonu, którzy nas odwiedzają mówią, że nie chcieliby się zamienić \"nigdy w życiu\". Nie każdego trzyma tu płaca, bo jest marna. Mnie trzymają tu ludzie, którzy każdego dnia okazują swoją wdzięczność, zaufanie i przywiązanie. Uważam, że warto. Pozdrawiam
bez matury jest pracownikiem socjalnym?? to jakis absurd U nas w DPS panie pokojowe maja wykształcenie średnie...
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dołączam do Karolci i rudzielca....
Nie zapominajcie o szkoleniach dla \"lotnego\" personelu-obowiązkowe co dwa lata pt. prawa i obowiązki mieszkańca. Tak na marginesie, nalezy to do kierownika działu terapeutyczno-opiekuńczego , którego nie ma zatrudnionego od lat...i kto to robi??? Pracownik socjalny.
POoza tym, szefostwo uważa za potwarz, gdy wychodzę z pracy 16.15-16.20.. a pracuję do godz. 16ej.
Co Wy na to??
Nie zapominajcie o szkoleniach dla \"lotnego\" personelu-obowiązkowe co dwa lata pt. prawa i obowiązki mieszkańca. Tak na marginesie, nalezy to do kierownika działu terapeutyczno-opiekuńczego , którego nie ma zatrudnionego od lat...i kto to robi??? Pracownik socjalny.
POoza tym, szefostwo uważa za potwarz, gdy wychodzę z pracy 16.15-16.20.. a pracuję do godz. 16ej.
Co Wy na to??
kruczek
..do kogo nalezy, hmmm ...nie wazne
tak czy siak zajmuje sie tym pracownik socjalny, przynajmniej u nas w DPS. Jak nie wiadomo co, kto, jak i gdzie - wszystko trafia do pracownika socjalnego...
...co do punktualnego opuszczania stanowiska pracy, to nie pamietam kiedy w ciagu swych lat pracy to zrobilam...

...co do punktualnego opuszczania stanowiska pracy, to nie pamietam kiedy w ciagu swych lat pracy to zrobilam...
biore sie za pisanie pracy mgr akuratnie o naszym zawodzie czyli PSoc. w DPS i tak trudno mi znalezc obowiazki bo praktycznie robi sie wszystko za psie pieniadze ;/
Edzia:
czy Ty miałaś gdzies zapisane co masz wykonywać w swoich obowiązkach?
czy Ty miałaś gdzies zapisane co masz wykonywać w swoich obowiązkach?
Oprócz obowiązki pracownika socjalnego w dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
wywiad aktualizacyjny - dokumenty
WOLNE MIEJSCA W DPS !!!!!!!!
ALIMENTACJA Z POMOCY SPOŁECZNEJ
odpłatnośc za pobyt w DPS
CO Z ODPŁATNOŚCIĄ??
przetarg na wybór DPS ???
prywatne DPS -y
DPS-sprawa PILNA
odpłatność za dps
odpłątnosc za ZOL
nieruchomość
Kto powinien skierować do DPS.