obowiązki pracownika socjalnego w dps

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~Madlenn

Re: obowiązki pracownika socjalnego w dps

Post autor: ~Madlenn »

U mnie w miescie jest ŚDS w którym przebywa chłopak który nie ma obu rąk. Pracownice socjalne, opiekunki, terapeutki i te inne które tam prcują nawet nie pomagają mu z zalatwieniu potrzeb fizjologicznych, tzn w rozpięciu rozporka, bo uwazają że to nie nalezy do ich obowiązków! Co o tym sądzicie?
~rudzielec

Post autor: ~rudzielec »

a ja do tego wszystkiego naliczam odpłatności, zwroty za urlopy, pisma o obniżenie odpłatności, kasuję za leki, zamawiam fotografa jak jest potrzeba i mu towarzyszę, zamawiam fryzjera i mu towarzyszę , mam wrażenie że nie ma takiej rzeczy w dps o której mogłabym powiedzieć to nie moja sprawa
pozdrawiam
~Karolcia

Post autor: ~Karolcia »

W naszym DPS jest tak jak u \"rudzielca\" pracownicy socjalni zapominają zjeść śniadanie, od rana pod drzwiami czekają podopieczni. Zawsze mogą na nas liczyć, powierzają nam swoje pieniądze, tajemnice, troski. Przynajmniej Oni nas doceniają. Praca ta daje ogrom satysfakcji, jednak bzdurne polecenia przełożonych rozkładają na łopatki. Płaca nie adekwatna do pracy. Pracownicy socjalni z rejonu, którzy nas odwiedzają mówią, że nie chcieliby się zamienić \"nigdy w życiu\". Nie każdego trzyma tu płaca, bo jest marna. Mnie trzymają tu ludzie, którzy każdego dnia okazują swoją wdzięczność, zaufanie i przywiązanie. Uważam, że warto. Pozdrawiam
~Karolcia

Post autor: ~Karolcia »

W naszym DPS jest tak jak u \"rudzielca\" pracownicy socjalni zapominają zjeść śniadanie, od rana pod drzwiami czekają podopieczni. Zawsze mogą na nas liczyć, powierzają nam swoje pieniądze, tajemnice, troski. Przynajmniej Oni nas doceniają. Praca ta daje ogrom satysfakcji, jednak bzdurne polecenia przełożonych rozkładają na łopatki. Płaca nie adekwatna do pracy. Pracownicy socjalni z rejonu, którzy nas odwiedzają mówią, że nie chcieliby się zamienić \"nigdy w życiu\". Nie każdego trzyma tu płaca, bo jest marna. Mnie trzymają tu ludzie, którzy każdego dnia okazują swoją wdzięczność, zaufanie i przywiązanie. Uważam, że warto. Pozdrawiam
~magda

Post autor: ~magda »

bez matury jest pracownikiem socjalnym?? to jakis absurd U nas w DPS panie pokojowe maja wykształcenie średnie...
kruczek13
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kruczek13 »

Dołączam do Karolci i rudzielca....
Nie zapominajcie o szkoleniach dla \"lotnego\" personelu-obowiązkowe co dwa lata pt. prawa i obowiązki mieszkańca. Tak na marginesie, nalezy to do kierownika działu terapeutyczno-opiekuńczego , którego nie ma zatrudnionego od lat...i kto to robi??? Pracownik socjalny.
POoza tym, szefostwo uważa za potwarz, gdy wychodzę z pracy 16.15-16.20.. a pracuję do godz. 16ej.
Co Wy na to??
kruczek
~P i S

Post autor: ~P i S »

..do kogo nalezy, hmmm ...nie wazne :) tak czy siak zajmuje sie tym pracownik socjalny, przynajmniej u nas w DPS. Jak nie wiadomo co, kto, jak i gdzie - wszystko trafia do pracownika socjalnego...
...co do punktualnego opuszczania stanowiska pracy, to nie pamietam kiedy w ciagu swych lat pracy to zrobilam...
~magda

biore sie za pisanie pracy mgr akuratnie o naszym zawodzie czyli PSoc. w DPS i tak trudno mi znalezc obowiazki bo praktycznie robi sie wszystko za psie pieniadze ;/
~edzia

do magdy

Post autor: ~edzia »

chciałam zauważyć że ja zaczynałam naukę w studium dla pracowników socjalnych i nie było to studium pomaturalne tylko policealne i nie każdy miał skończoną maturę.A co do obowiązków pracownika socjalnego w dps to naprawdę jest ich bardzo dużo bo pracowałam tam 5 lat
~magda

Edzia:
czy Ty miałaś gdzies zapisane co masz wykonywać w swoich obowiązkach?
ODPOWIEDZ