obowiązki pracownika socjalnego w dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 15 wrz 2010, 17:46

a w dps kombatant zielona gora to tylko dobre wrazenie robia i utrudniaja zycie mieszkancom
~brrrrrr

Napisano: 03 lut 2011, 9:29

Aż to przecież nikt nie zmusza ludzi do wybrania zawodu \"pracownik socjalny\" Ciekawa jestem, co pisała Pani w swoim CV, gdy starała sie o etat pracownika socjalnego: że kocha staruszków, uwielbia pomagać innym itp bzdury.
Mam znajomą, która pracuje w DPS w Szwajcarii. Pracownik socjalny pracujący wg polskich standardów nie utrzymałby się tam nawet przez jeden dzień!
~Elżbieta

Napisano: 03 lut 2011, 10:44

Skąd znasz standardy polskich pracowników socjalnych w dps? Czyżbyś sama pracowała? W mojej miejscowości są 3 DPS - i w każdym pracownicy pracują inaczej - mają części wspólne zakresów obowiązków i obowiązki, które się nie pokrywają. Jedni pracują według procedur, inni według przyjętych zwyczajów w ich zakładzie pracy......
~Ewik

Napisano: 27 mar 2011, 23:58

Ja właśnie ide do pracy jako pracownik socjalny od 1 kwietnia i patrzę, że moja wizja tej pracy w DPS różni się od rzeczywistości. Odchodzę z MOPS i zastanawiam się czy dobrze robię.
~El

Napisano: 27 mar 2011, 23:58

Ja właśnie ide do pracy jako pracownik socjalny od 1 kwietnia i patrzę, że moja wizja tej pracy w DPS różni się od rzeczywistości. Odchodzę z MOPS i zastanawiam się czy dobrze robię.
~El

Napisano: 28 mar 2011, 9:08

Ja z DPS przeszłam do MOPS i nie żałuję .
~socjal

Napisano: 26 maja 2011, 14:38

jaka szkołę trzeba skończyc by zostac pracownikiem socjalnym?
~Iwka

Napisano: 28 maja 2011, 16:09

studia wyższe licencjackie na samodzielnym kierunku praca socjalna, polecam Kraków WSF-P :)
~magda

Napisano: 30 maja 2011, 21:46

w dps pracownik socjalny jest od wszystkiego i odpowiada za wszystko i nie ważne że nie jest np. lekarzem i tak nawet za stronę medyczną odpowiada ogólnie masakra z wszystkimi sprawami gdzie? do pracownika socjalnego płaca nieadekwatna do poświęcenia i odpowiedzialności
~madzia

Napisano: 01 cze 2011, 21:37

Ja np. stawiam diagnozę przy wypełnianiu zleceń na przedmioty ortopedyczne czasem mam chęć napisać coś głupiego i tak podbijający się pod tym lekarz nie czyta co tam jest napisane - brak słów pracownik socjalny rzeczywiście jest od wszystkiego - od medycyny po księgowość, psychologię windykację, po tragarza
~Jola

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x