Ocena Zasobów Pomocy Społecznej 2024 r.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Ocena Zasobów Pomocy Społecznej 2024 r.
W ubiegłym roku OZPS była na komisjach i sesji (jak co roku) ale "nowi radni" się wykłócali że się z tym przecież nie zgadzają tu jest kłamstwo i manipulacja
jedna komisja 2,5h masakra

-
- Praktykant
- Kontakt:
Temu w sprawie liczby ludności polecam w treści opisowej przepisać dane z wykresów i sprawa załatwiona.
Mam pytanie do Was czy wpisujecie/usuwacie dane dot. stopy bezrobocia na poziomie gminy? Skąd wziąć takie dane, skoro PUP ich nie posiada, nie jest w stanie podać? 

- panna migotka
- Referent
- Zajmuję się: Pomoc społeczna
- Kontakt:
U nas (zach-pom) te dane są w statystykach na stronie Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Szczecinie. Stąd korzystam.Duszejkowa pisze: 01 kwie 2025, 11:06 Temu w sprawie liczby ludności polecam w treści opisowej przepisać dane z wykresów i sprawa załatwiona.Mam pytanie do Was czy wpisujecie/usuwacie dane dot. stopy bezrobocia na poziomie gminy? Skąd wziąć takie dane, skoro PUP ich nie posiada, nie jest w stanie podać?
![]()
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To Ośrodek przedstawia radnym ocenę zasobów pomocy społecznej, a oni zapoznają się z materiałem i nie wprowadzają tego na sesję?panna migotka pisze: 01 kwie 2025, 7:21 U nas to już nawet na sesję tego nie dają. Radni mają to w poważaniu.
Właściwie nie muszą przyjmować w tej sprawie żadnej uchwały ani zatwierdzać, po prostu trzeba im przedstawić tę ocenę.
To smutne, że nie chcą na ten temat żadnej dyskusji ani wyjaśnień.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Zgodnie z art 16a ustawy ocenę przedstawiamy do 30 kwietnia, rada zajmuje się nią na sesji majowej, a zgodnie z zapisem art 16 a ust chyba 4 Ocena wraz z rekomendacjami jest podstawą do planowania budżetu na rok następny.Czyli na jaki 2026? większej bzdury nie widziałam. Radni dyskutują, pytają o szczegóły, dane zaciągane do oceny są niespójne z moim sprawozdaniem z działalności Ośrodka za rok ubiegły.
- Ten z Łopieki
- VIP
- Zajmuję się: rzucam pyrami w dinozaury
- Kontakt:

Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
-
- Praktykant
- Kontakt:
Co należy ująć w osobach i rodzinach, z którymi przeprowadzono wywiad środowiskowy? Czy wchodzą do tego osoby, z którymi robiono aktualizacje wywiadu?
-
- Stażysta
- Kontakt:
W Pomost wchodzisz na obsługę sprawozdań- wywiady- liczba rodzin i osób dla OZPS
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Ps
- Kontakt:
Ja podaje informację, że stopa bezrobocia w podziale na gminy nie jest wyliczana. Urząd w Raporcie też tak podaje.Duszejkowa pisze: 01 kwie 2025, 11:06 Temu w sprawie liczby ludności polecam w treści opisowej przepisać dane z wykresów i sprawa załatwiona.Mam pytanie do Was czy wpisujecie/usuwacie dane dot. stopy bezrobocia na poziomie gminy? Skąd wziąć takie dane, skoro PUP ich nie posiada, nie jest w stanie podać?
![]()
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS, KDR, Przemoc
- Kontakt:
Czy w dziale "inne rodzaje pomocy i świadczeń" gdzie są dodatki energetyczne wykazujemy dodatki osłonowe, bon energetyczny?
Oprócz Ocena Zasobów Pomocy Społecznej 2024 r. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
dzialaność gospodarcza a dochód?
SUO
Potwierdzenie prawa do ubezpieczenia a pobyt w DPS
archiwum
Przekroczenie do zasiłku stałego
usługi opiekuncze podanie insuliny
Pozostawienie podania bez rozpatrzenia czy decyzja odmowna
Pilne - przedłużenie orzeczenia, a podanie złożone w późniejszym terminie
zasiłek stały a otrzymanie świadczenia wpierajacego
Fundusz alimentacyjny
Zakład karny - pomoc finansowa
Dodatek za pracę w terenie dla pracownika socjalnego realizującego za dania w ramach procedury Niebieskie Karty
Dodatek mieszkaniowy
wywiad środowiskowy do sądu
Nienależnie pobrany zasiłek stały a składka zdrowotna
dps - dwie decyzje