Kobieta wynajmuje pokój w willi na warunkach pracowniczych (tak jest w umowie), aczkolwiek nie jest nigdzie zatrudniona, zarejestrowana w PUP bez prawa do zasiłku, płaci za wynajem pokoju 750zł, czy w tym przypadku należy się dodatek mieszkaniowy
Duda obiecał po 500 za każde dziecko .... ale chyba tu to by było traktowane jako wypadek przy pracy
A tak serio nie wiem ale z czego ona płaci te 750 jak nigdzie nei pracuje
No ja też bym tak chciał kupić sobie nowego merca (z poborów inspektora ) a niech ktoś mi raty za niego płaci i jeszcze na paliwo da
po ostatnich orzeczeniach WSA to nawet jak wynajmujesz komórkę czy wóz Dzymały jeśli w nich mieszkasz należy się dodatek..
Ale na prawdę nie wiem jak to ugryźć .....
ale musisz sprecyzować co rozumiesz przez słowo "willa" .... czy to jest jakiś pensjonat wynajmujący turystą pokoje czy to jest normalny budynek jednorodzinny ....
małe ww pisze:mam jakieś dziwne skojarzenia w tym temacie ..... a zasłonki w pokoiku są zapewne czerwone
Pewnie byś tam, łobuzie, na wywiad chciał się udać!
A poważnie - nie wygląda to na opcję dla przyznania dodatku. Sądzę, że nie ma tam umowy najmu, ponadto, osoba nie płaci na pewno ani za wodę, prąd, ścieki, etc. etc., no ale potrzeba więcej danych w tej dziwnej acz ciekawej kwestii.
oj od razu łobuzie .. służbowo bym się tam udał .... to jest działalność usługowa jak każda inna (np fryzjer manikiurzystka itp.) A tak nawiasem ciekawe czy Pani mała by coś do ukrycia podczas wywiadu...