uchylenie DM - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 maja 2015, 10:07

Dostałam dziś pismo zarządcy, iż komisja mieszkaniowa podjęła decyzję, że najemcy lokali mieszkalnych którym kończy sie umowa 31.05.2015 nie otrzymają nowych tytułów prawnych jeśli nie uregulują zadłużenia. Jestem prawie pewna, ze nie uregulują zadłużenia wiec nie dostaną nowych umów.
Czy mam wszcząć postępowanie (61 kpa) i jednocześnie wezwać ich do dostarczenia nowych umów np do 3.06.2015 a potem uchylić prawo do dm?
eska 1

Napisano: 26 maja 2015, 13:58

nie raz ju to było omawiane .. dodatek przyznawany jest na 6 miesięcy i żadna zmiana nie ma na niego wpływu. Po prostu jak nie będzie mieć tytułu prawnego dalej to nie dostanie nowego dodatku i tyle
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2015, 11:07

małe ww to dla mnie nie jest takie oczywiste, gdyż w art 7 ust 10 jest napisane, ze zmiany danych zawartych we wniosku które nastapiły w okresie 6 miesięcy nie maja wpływu na WYSOKOŚć tego dodatku , czy li ja to rozumię , ze np dochód lub nowy członek rodziny nie mają wpływu na wysokość dodatku ale tytuł prawny to juz dla mnie inna bajka. Tutaj chodzi o kewstię przysługiwania dodatku.
Czy może dysponujesz jakimś wyrokiem w tej sprawie?
eska 1

Napisano: 27 maja 2015, 11:54

To cię oświecę że informację na temat tytułu prawnego masz również na wniosku pkt 4 od literki a do i ........
dodatek ruszasz jedynie w 2 przypadkach
1. gdy się delikwent wyprowadzi z lokalu
2. gdy się wyniesie z tego łez padołu do św Piotra (choć tu sa zdania podzielone) ale u m,nie w SKO to przechodzi a więc tak robie

Jak tak dalej będziecie się upierać to chyba zamknę w diabły tą frytkarnie zmienię pracę i wezmę kredyt a spłacę go zasiłkiem po 500 zł na każdego dzieciaka ;)
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2015, 21:24

Zdaje się przesadzacie kochani
eska 1 pisze:... (1) komisja mieszkaniowa podjęła decyzję, że najemcy ... nie otrzymają nowych tytułów prawnych (2) jeśli ... Jestem (3) prawie pewna, ze ...... (4) nie dostaną nowych umów. (5) Czy mam ...
(1) Cóż to jest „komisja mieszkaniowa”? Gdzież w ustawie i w jakiej takie coś występuje??? Kto i na jakiej podstawie dał jej kompetencje decydować o prawie do mieszkania i o prawie do dodatku???
To może graniczyć z bezprawiem.
(2) Do tego „jeśli”. W urzędzie nie ma miejsca na gdybanie, lecz jedynie na udokumentowane (!) fakty (!)
(3) Prawie... :lol: Nawet w reklamie prawie robi dużą różnicę.
(4) Patrz punkt (2)
(5) Spokojnie poczekać. Mogę przystać, by administrator powiadomił o fakcie ustania obowiązku płacenia za użytkowanie mieszkania i tak można mu napisać.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2015, 0:09

w momencie składania wniosku posiadali tytuł prawny, więc spełniali podstawowy warunek do otrzymania dodatku mieszkaniowego,
jeżeli utracił tytuł prawny ale dalej zamieszkuje, dalej będzie płacił wydatki za mieszkanie, to do końca obowiązywania decyzji powinien być dodatek wypłacany,
wygasić decyzję należałoby w przypadku gdyby po rozwiązaniu umowy wyprowadzili się z mieszkania,
jednak kolejnego dodatku już nie dostaną, dopóki nie będzie uregulowana sprawa tytułu prawnego,
(czyli dokładnie podzielam zdanie małego ww... no nie... znów??? chyba czas się trochę pokłócić... choćby o frytki.. hi!!!)

na marginesie dziwna sytuacja (zresztą u nas robią podobnie) ani umowy ani eksmisji, ludzie latami mieszkają w zawieszeniu, nie mogą dostać dodatku, gdyby był wyrok eksmisyjny, być może byłoby uprawnienie do lokalu socjalnego, kwadratura koła... a zadłużenie rośnie.
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x