od kiedy szo - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 18 mar 2015, 12:06

anial2 pisze:rejestrowany w UP, szuka pracy
Szukać może, tak samo jak być gotowym do jej podjęcia. Zapis w ustawie jest jasny, świadczenie nie przysługuje osobie która pracuje, a nie takiej która szuka pracy. Chyba, że twierdzisz, że osoba bezrobotna jednak pracuje. W tym wypadku gratuluję logiki.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 12:16

zapis ustawy jest takze taki że świadczenie przysługuje osobie rezygnującej z pracy na rzecz opieki , dotyczy to całego okresu przyznania, skoro była zarejestrowana , szukała pracy, zgłaszała się jako osoba gotowa podjąć pracę to jak mogę ten sam okres uznać za okres rezygnacji z pracy w związku z opieką nad niepełnosprawną
w up była za 16 dni osobą zgłaszającą chęć czyli możliwosć podjęcia pracy, w gops za te 16 dni uznaje się za osobę rezygnującą z pracy bo musi zajmować się os. niepełnosprawną
gratuluje :lol:
anial2

Napisano: 18 mar 2015, 12:26

OMG nawet wyrok nsa nie pomaga to może to,
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/87043F6A52
Kati@

Napisano: 18 mar 2015, 12:37

anial2 pisze:skoro była zarejestrowana , szukała pracy, zgłaszała się jako osoba gotowa podjąć pracę to jak mogę ten sam okres uznać za okres rezygnacji z pracy w związku z opieką nad niepełnosprawną
Rozumiem, że uparcie twierdzisz, że osoba bezrobotna jednak pracuje.
anial2 pisze:w up była za 16 dni osobą zgłaszającą chęć czyli możliwosć podjęcia pracy, w gops za te 16 dni uznaje się za osobę rezygnującą z pracy bo musi zajmować się os. niepełnosprawną
Dopóki w ustawie nie pojawi się zapis, że świadczenie nie należy się osobą chętnym do podjęcia pracy, dając odmowy popełniasz błąd.

To jest naprawdę proste: pracuje - świadczenie się nie należy, nie pracuje - świadczenie się należy. Bezrobotni NAPRAWDĘ NIE PRACUJĄ, bez względu na ich chęci i nie przekonasz nas, że jest inaczej.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 12:40

dodam jeszcze, że nawet jak przyznamy wstecz świadczenie osobie pobierającej zasiłek dla bezrobotnych i osoba pójdzie z tą decyzją do PUP .. to PUP nie dochodzi zwrotu tego zasiłku .. info ze szkolenia jak będę miała to na papierze to wam wkleję :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 13:08

Iks dlaczego uparcie mi coś wciskasz ?
w którym miejscu napisałam ze osoba nie pracująca pracuje ?
powtórzę: zapis ustawy jest jasny osoba rezygnuje z zatrudnienie, nie podejmuje zatrudnienia ze względu na konieczność opieki nad niepełnosprawnym
osoba zgłoszona do pup nie jest taką osobą, nie pracowała w tym czasie , ale nie jest to okres nie podejmowania zatrudnienia w związku z koniecznoscią opieki nad niepełnosrawnym, bo gdyby nie miała możliwości podjęcia pracy bo się opiekuje niepełnosprawnym to po co się rejestrowała, zgłaszała ze chce pracować ?
sama sobie przeczy,
za czas rejestracji nie przyznaję swiadczenia

ewalu super szkolenie, tylko na takie zapisuj się :lol:
anial2

Napisano: 18 mar 2015, 13:21

a Ty myślisz, że uporem maniaka zmienisz to co oczywiste, chyba, że wyznajesz zasadę -cierpliwość przekracza szczyty, ale upór - łamie skały.
Kati@

Napisano: 18 mar 2015, 13:28

anial2 pisze:
ewalu super szkolenie, tylko na takie zapisuj się :lol:
a pozwolisz , że sama będę decydowała na jakie szkolenie się mam zapisać ? :D .. podałam to jako ciekawostkę :D i sama jeszcze tego nie przeczytałam bo czekam na maila .. czy mi się wydaję, że jakaś uszczypliwość jest w Twojej wypowiedzi ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 13:44

Oczywiste dla mnie jest że ze po uchwale nsa przyznajesz podwójny dodatek wychowawczy na bliźniki, tak ?
skoro wybiórczo traktujesz orzecznictwo nsa to nie widzę powodu dla którego innym wciskasz je jako wyrocznie

ewalu pozwolisz że sama będę decydować jakimi interpretacjami się podpieram w przyznawaniu swiadczeń :)
Napisał posta żeby koleżanka miała swiadomosć że są rózne interpretacje dotyczące osób zarejestrowanych w pup

zresztą najlepszym przykładem jest zdo, gdzie w ustawie wskazali ze czas rejestracji w pup ma być wyrównany, po co o tym pisali ? wg was niepotrzebnie bo rejestracja nie ma znaczenia
anial2

Napisano: 18 mar 2015, 14:09

ja dzwoniłam w tej sprawie do ministerstwa do Warszawy - uzyskałam odpowiedź , że przyznajemy po wyrejestrowaniu się z PUP , tak czy inaczej każdy broni swoich racji i tak zostanie dopóki przepisy nie będą precyzyjne !!!! a nie będą! ZDO tu nie ma nic do rzeczy
nowa22222

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x