odmowa podpisania wywiadu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 mar 2015, 11:55

Witam. osoba odmówiła złożenia podpisu na wywiadzie, czy wniosek można zostawić bez rozpatrzenia czy robić odmowę?
jajajaja

Napisano: 05 mar 2015, 12:29

Rozpatrujesz na podstawie tych dokumentów które posiadasz, nie musisz robić odmowy, nie podpisanie wywiadu nie jest równoznaczne z odmową
Robsonn

Napisano: 06 mar 2015, 9:57

Wpisz do wywiadu o tym info. Ja postarałabym się sprawdzić wszystkie podane informacje przez klienta, który nie potwierdził ich podpisem. Czyli nr dowodu, opłaty, syt. zawodową itp. Przy ustaleniach działań dopisać, ze poinformowano klienta o tym i o tamtym...klient wyraził ustnie zgodę, czy przyjął do informacji
ggbn

Napisano: 06 mar 2015, 10:15

Sytuacja jest złożona. Pan w styczniu w połowie miesiąca otrzymał zasiłek celowy zgodnie z podaniem i jak dostał tylko te pieniądze wyjął następne pytanie pisząc że chce okulary wymienić i zmienić rower na samochód (taki typ petenta). Trafił teraz do szpitala.
jajajaja

Napisano: 06 mar 2015, 14:25

TO zależy dlaczego nie podpisał i co chcesz z tym dalej zrobić. Jak mi klient nie podpisał bo się bał odmowy świadczenia bo dużo na jego niekorzyść napisałam to odczytałam mu wszystko przy kierowniczce i sporządziłam notatkę że klient został zapoznany z treścią wywiadu i zgromadzoną dokumentacją, nie zgodził się z nią i nie wyraził zgody na podpisanie. Potem szła odmowa świadczenia.
rrrr

Napisano: 06 mar 2015, 14:57

Cytuje: :nie będę na siebie wyroku podpisywał". Jestem za odmową.
jajajaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem