odmowa wszczęcia postępowania - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 20 lip 2015, 11:28

Po diabła zadajesz pytania, skoro wiesz lepiej?
ciekawy pisze:i gdzie Ty widzisz ten zapis ?
zgodnie z nowym brzmieniem przepisu
Takich zapisów się nie stosuje. Normalnym jest, że stosując akt prawny, stosujemy go w brzmieniu w jakim obowiązuje w danym momencie - chyba, że ustawodawca zaznaczy do jakiego brzmienia się trzeba odwołać. To jest naprawdę banalnie proste. Dlatego w grudniu 2012 napisali, że w brzmieniu które nada mu akt zmieniający od stycznia, a w marcu już nie musieli tego pisać bo akt już się zmienił i obowiązywała nowa wersja, z automatu.
ciekawy pisze:czyli powinieneś zostać zwolniony z pracy
Twoja stara.
ciekawy pisze:wg Ciebie ŚP nie przysługiwało a Ty dokonywałeś przez pół roku wypłatę świadczenia tym osobom
Bo odpowiednie zapisy były w realizowanych przeze mnie przepisach. I te zapisy pozwalały na wypłacanie świadczenia tym osobom przez pół roku pomimo zmiany tekstu ustawy. Kompletnie nie ma znaczenia, co wg mnie przysługiwało a co nie. Twarde zapisy to regulują.
ciekawy pisze:Wy dalej macie zadanie szukać innej "dziury w całym" i dalej prowadzić zabawę "w kotka i myszkę" hołdując zasadzie "jak nie kijem go, to pałą"
Dlatego, że takie roszczeniowe barany nie mogą zrozumieć, że im się po prostu nie należy dane świadczenie. Ministerstwo was wydymało - deal with it. Po co bijesz pianę?
ciekawy pisze:opraw w ramkę i na biurko
Oficjalnie cię informuję, że wszystkie wyroki sądów nie dotyczące konkretnie moich spraw, mnie zupełnie nie interesują. Zwykła makulatura.
ciekawy pisze:Sprawa wraca do Ciebie po ogłoszeniu wyroku przez WSA, a Ty co robisz ?
Trzy razy sąd stwierdził, że mam przyznać SZO mimo braku rezygnacji z zatrudnienia i trzy razy to świadczenie przyznałem. Reszta odmów została utrzymana, albo postępowanie umorzono. Tyle.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2015, 19:49

o ile mnie pamięć nie myli ja Tobie nie ubliżałem, więc zachowuj się jak normalny urzędnik a nie jak ..... i tu mógłbym pojechać, ale po co
przecież "pogadaliśmy" sobie wcześniej
mimo wszystko dzięki, że byłeś

za kilka miesięcy (lub dłużej, kto to może teraz wiedzieć) pozwolę sobie napisać jak potoczyła się ta moja sprawa
ciekawy

Napisano: 21 lip 2015, 7:39

No przepraszam. Tak czy inaczej postawę klientów którzy piszą nieskończone skargi, zażalenia, odwołania, łażą po radnych i burmistrzach, po mediach itd. uważam za trolling. Żaden z tych wynajętych radców prawnych nigdy nie może spojrzeć na sprawę obiektywnie i wytłumaczyć, że świadczenie się nie należy, że organ ma rację, tylko podbijają i kasują, a ludzie płacą i robią sobie nadzieję, a potem są jeszcze bardziej wściekli na nas, bo radca zainkasował. Akurat w świadczenaich rodzinnych organ nie ma kompletnie żadnego interesu w dawaniu odmów bo jego budżet zależy od ilości wypłaconych świadczeń. Tam gdzie się da to się daje, czasem coś można nagiąć. Ale jak się nie da, to i święty Piotr nie pomoże.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x