Proszę powiedźcie co robicie jeśli rodzic biologiczny nie zgłasza się na wezwanie w celu zrobienia wywiadu dotyczącego odpłatności, nie zastajemy go również idąc na miejsce zamieszkania. Pytam ponieważ my pozostawiamy sprawę na etapie notatek sluzbowych i powtarzania wezwań co jakiś okres ale ostatnio nasz szef stwierdził, że może powinniśmy robić coś więcej np wystąpić do prokuratury że się uchyla od zrobienia wywiadu. W ogóle stwierdził,ze to za mało i trzeba jakość zbadać ich sytuację.
u mnie jak nie ma kontaktu z rodzicem biologicznym to wysyłam raz na jakiś czas (poza notatkami i odwiedzinami) zapytanie do rejestru skazanych i centralnego biura adresowego.
Adres to: Biuro Informacji i Statystyki Centralnego Zarządu Służb Więziennych, ul. Rakowiecka 37A, 02-521 Warszawa. Jeżeli ktoś przebywa w zk bądź areszcie śledczym oni napiszą, w którym. Powodzenia
Proszę o pomoc : czy mam pisać decyzję zwalniającą z ponoszenie odpłatności za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej jeśli rodzic ma zasądzone alimenty i nie płaci ich.Czy mam prawo go zwolnic z tego obowiązku ?