ODPŁATNOŚĆ rodziców biologicznych - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 31 paź 2016, 13:13

Mam pytanie związane z odpłatnością rodziców biologicznych za pobyt dziecka w pieczy zastępczej.
Wystąpiliśmy do OPS na terenie którego przebywa rodzic biologiczny zobowiązany do odpłatności za pobyt dziecka w pieczy zastępczej o wypełnienie z rodzicem formularza w zakresie odpłatności (nasz druk) lub przeprowadzenie wywiadu środowiskowego.
Dostaliśmy zwrot z OPS z informacją, że nie znajdują uzasadnienia w przepisach prawa, w tym ustawy ops (art. 107 ust. 1) do przeprowadzenia wywiadu środowiskowego i nam tego wywiadu ani wypełnionego druku zwyczajnie nie prześlą :)
Jak u Was to wygląda? Na co się powołujecie? Z góry dzięki za podpowiedzi!
karolinka

Napisano: 02 lis 2016, 9:46

a dlaczego chcesz przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ? w uchwale o odpłatności tak masz ? ja mam swój druk „Informacja dotycząca sytuacji osoby zobowiązanej do ponoszenia opłaty za pobyt w pieczy zastępczej” gdzie badam dochód, sytuację zdrowotną rodzinną itp. i powołuje się na art. 52 kpa... jeszcze nikt w Polsce mi nie odmówił wypełnienia...
TOMASZ6

Napisano: 02 lis 2016, 12:27

Wywiad mieliśmy w dotychczasowej uchwale. Ale dziękuję Tomasz za informacje, przydadzą się :)
karolinka

Napisano: 03 lis 2016, 11:26

my wskazujemy tylko art. 193 ustawy o pieczy i też zawsze działa :)
ale druk mamy swój
addm
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 10:20
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x