Odpłatność za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo- wychowawczej
Odpłatność za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo- wychowawczej
Witam Was serdecznie
Mam pytanie: Kto w Waszym powiecie nalicza odpłatność za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo- wychowawczej i kto egzekwuje te naliczenia. Bardzo proszę o odpowiedź i jeszcze bardziej będę wdzięczna o podstwaę prawną.
Mam pytanie: Kto w Waszym powiecie nalicza odpłatność za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo- wychowawczej i kto egzekwuje te naliczenia. Bardzo proszę o odpowiedź i jeszcze bardziej będę wdzięczna o podstwaę prawną.
Re: Odpłatność za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo- wychowawczej
U nas w sprawie ustalenia odpłatności za pobyt dziecka w placówce odpowiada PCPR na podstawie art.81ust.1,2,3, i 4, art.10 ust.3 ustawy o pomocy społecznej z dn. 12 marca
( Dz.U. z 2004r. nr64, poz.593 z późn.zm.) oraz art. 104 ust. 1 kodeksu postępowania administracyjnego ( Dz. U. z 200r. nr 98, poz. 1071 z późn. zm. )
Tak na marginesie - nie mogę pogodzić się z niesprawiedliwością naliczania odpłatności. Dziecko, które ma rente np. w wysokości 300zł. płaci na placówkę 150zł, a inne które ma 100zł. renty płaci 50 zł. bo zawsze jest to połowa jego dochodów. MOIM ZDANIEM TO JEST ICH RENTA I JAK MOŻNA ZABIERAĆ IM PIENIĄDZE , PRZECIEŻ TO NIE ICH WINA ŻE SĄ W DOMACH DZIECKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JEST TO BARDZO NIESPRAWIEDLIWE!!!!!!
( Dz.U. z 2004r. nr64, poz.593 z późn.zm.) oraz art. 104 ust. 1 kodeksu postępowania administracyjnego ( Dz. U. z 200r. nr 98, poz. 1071 z późn. zm. )
Tak na marginesie - nie mogę pogodzić się z niesprawiedliwością naliczania odpłatności. Dziecko, które ma rente np. w wysokości 300zł. płaci na placówkę 150zł, a inne które ma 100zł. renty płaci 50 zł. bo zawsze jest to połowa jego dochodów. MOIM ZDANIEM TO JEST ICH RENTA I JAK MOŻNA ZABIERAĆ IM PIENIĄDZE , PRZECIEŻ TO NIE ICH WINA ŻE SĄ W DOMACH DZIECKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JEST TO BARDZO NIESPRAWIEDLIWE!!!!!!
u nas tez nalicza pcpr odplatnosc. a co do renty tez uwazam to za glupote. te renty powinny byc wplacane na jakies konto i jak te dziecko opuszcza placówke to powinien miec na jakis start. ale to tez powinno byc kontrolowane, bo niektore te dzieci by przepuscily na glupoty, a tak jakis sprzet AGD czy RTV kupic mozna. pozdrawiam
U nas opiekun prawny dziecka pisze podanie do starosty o zwolnienie z naliczania odpłtności z renty dziecka, motywuje to odpowiednio (np. oszczędzaniem na mieszkanie czy wkład tbs), starosta wyraża zgodę, bo jest to zgodne z ustaw o pomocy społecznej.
czy odpłatnosc za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo-wychowawczej może ulegać przedawnieniu? jeśli tak to po jakim czasie się przedawnia.
Decyzja o odpłatności wydawana jest na rok, zazwyczaj do 31 grudnia danego roku
Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie i bardzo proszę o pomoc.Dziecko przebywające w placówce opiekuńczo-wychowawczej,posiada alimenty w wysokości 250 zł. i zasiłek rodzinny,czy te pieniażki ,które posiada przeznaczane są na utrzymanie w tejże placówce?i ile powinna w tym wypadku wynosić odplatność za przebywanie w tej placówce.Bardzo proszę o pomoc.
Mam pytanie i bardzo proszę o pomoc.Dziecko przebywające w placówce opiekuńczo-wychowawczej,posiada alimenty w wysokości 250 zł. i zasiłek rodzinny,czy te pieniażki ,które posiada przeznaczane są na utrzymanie w tejże placówce?i ile powinna w tym wypadku wynosić odplatność za przebywanie w tej placówce.Bardzo proszę o pomoc.
dziecko przebywające w placówce opiekuńczo-wychowawczej zapewniającej całodobowe utrzymanie nie otrzymuje zasiłku rodzinnego. Kompletna bzdura jakaś
Oprócz Odpłatność za pobyt dziecka w placówce opiekuńczo- wychowawczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Ilu pracuje u Was wychowawców???
ilość dni
związki pracowników kp
Tworzenie palcówki
kieszonkowe dla wychowanka
GRAFIKI DLA ZATRUDNIONYCH NA KP I NA KN
WAŻNE!!!! Do sądu????????
Usamodzielnienie... Dla kogo??
co zrobic
wystawienie oceny z pracy wychowawcy
urlop
dzieci zaburzone w zachowaniu