Uchwałą rady gminy. Na etapie przygotowywania uchwały, zastanawiałam się, czy odpłatność ustalić w uchwale, czy nie. Wybrałam uchwałę, tam określiłam koszt 1 godz. Serdecznie odradzam. Zmiana kosztu po paru latach wymaga kolejnej batalii z radnymi. Wiem, że są ośrodki, gdzie koszt 1 godziny ustala kierownik; warto poszperać w internecie. Podsumowując: w uchwale rady gminy dot usług opiekuńczych, nie musi być podany koszt 1 godz. Warto być asertywnym, tworzyć dobre prawo. Przyznam, że parę lat wstecz wybrałam, tak mi się wydawało, łatwiejszą drogę.
nie podawajcie kosztu 1 godziny w uchwale Rady bo jak się zmieni koszt to za kazdym razem będziecie zmieniać uchwałę
ja załącznikiem do uchwały zrobiłam tylko % odpłatność i to jest prawidłowo bo uchwała ukazała się w Dzienniku Urzędowym woj.jak by było nie prawidłowo to nadzór woj. by tego nie ogłosił w Dzienniku
jak można zmienić koszt 1 godz. zarządzeniem , ja jak chcę zlecić organizacji pozarządowej to ogłasza konkurs zgodnie z ustawą o pożytku publicznym, jak większa kwota to przetarg
Ja mam Uchwalę Rady tylko co do zasad ustalania i zwalniania z odpłatności a stawkę za godz ustalamy po ogłoszeniu konkursu na swiadczenie uslug opiekuńczych przez NGO
Ja mam Uchwalę Rady tylko co do zasad ustalania i zwalniania z odpłatności a stawkę za godz ustalamy po ogłoszeniu konkursu na swiadczenie uslug opiekuńczych przez NGO