Klienta złożyła odwołanie od decyzji odmownej dotyczącej becika. Odwołanie złożone w terminie, jednocześnie z odwołaniem złożyła dokument potwierdzający zamknięcie działalności gospodarczej. Pytanie czy mogę uwzględnić taką utratę dochodu? jak się mają do tego przepisy art. 24 ust. 6-W razie utraty dochodu prawo do świadczeń rodzinnych ustala się od pierwszego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiła utrata dochodu, nie wcześniej jednak niż od miesiąca złożenia wniosku.
Musisz uwzględnić odwołanie (art.132 kpa) i nowe okoliczności w sprawie...oczywiście działalność musi być wyrejestrowana w CEIDG aby robić utrate dochodu
Mam odpowiedź z SKO o uchyleniu mojej decyzji i umorzeniu postepowania dotyczy dodatku z tyłu samotnego wychowywania dla mężatki. SKO nie podjęło merytorycznej decyzji. Czy teraz wprowadzam decyzję SKO i dalej wypłacam na podstawie decyzji którą wcześniej uchyliłam, czy musze na nowo wszcząć postępowanie i wydać kolejny raz decyzję merytoryczną dotyczącą tego dodatku?
oj podjęło SKO uchyliło twoje uchylenie i umorzyło twoje wszczęte postępowanie czyli uznało je za bezprzedmiotowe, dodatek przysługuje a w mocy pozostaje decyzja przyznająca dodatek
A jak to zrobić w sygnity żeby wypłata poszła z tej decyzji co ten dodatek został uchylony, bo jak wprowadzam z odwołania to nic nie daje. Cały czas jest uchylony i nie mogę dojść jak zmienić żeby był status znowu do wypłaty??