opieka naprzeminna - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 01 mar 2017, 12:50

together pisze:do nowicjuszka.

w tym przypadku nie ma miejsca opieka naprzemienna / jest tylko gdy jest takie sforuowanie użyte w wyroku " są ustala opieke naprzemienna w ten sposób, że..." lub gdy jest opieka naprzemienna w planie wychowawczym.

w twoim przypadku sa jedynie ustalone kontakty z ojcem. - ot standardowy wyrok.
Dziękuję Ci bardzo. Tak myślałam. Tylko Pan jest czepialski i nie wiem na jaki art. się powołać żeby w razie odwołania SKO się nie przyczepiło.
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 cze 2016, 13:29
Zajmuję się: św

Napisano: 21 wrz 2017, 21:15

Witam, mam pytanie w marcu br. otrzymałem rozwód z obopólną opieką nad dwójką dzieci. W zeszłym roku (będąc jeszcze w małżeństwie) ja składałem wniosek i na moje konto otrzymywałem pieniądze. Teraz z nowym wnioskiem o 500+ złożyłem także wyrok sądu z marca. Z MOPsu przyszło wezwanie że za miesiące od marca do września br. muszę oddać połowę świadczenia. Czy miałem obowiązek po rozwodzie złożyć wyrok sądu do MOPSu?
fad
Praktykant
Od: 21 wrz 2017, 20:53
Zajmuję się: Praca

Napisano: 22 wrz 2017, 9:30

We wniosku, jak i w decyzji, którą Pan otrzymał jest pouczenie które zobowiązuje Pana do niezwłocznego informowania o wszystkich zmianach zachodzących w rodzinie. Rozwód jest bardzo istotną zmiana bo zmienia nam skład rodziny. Tak powinien Pan od razu powiadomić organ właściwy o rozwodzie
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 22 wrz 2017, 12:09

Dziękuję bardzo za odpowiedź. To w takim razie będę zmuszony oddać połowę świadczenia za te miesiące (od marca do września)? Czy można to jakoś polubownie załatwić bez oddawania pieniędzy?
fad
Praktykant
Od: 21 wrz 2017, 20:53
Zajmuję się: Praca

Strona 4 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x