Opiekunowie niepełnosprawnych dorosłych będą protestować - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 27 mar 2014, 10:26

Elmer jak już piszesz o normach etycznych i moralnych to powinno też obejmować rządzących ale wiemy, że to niemożliwe bo jak stwierdził Machiavelli
„Wszyscy, którzy dochodzą do wielkiego bogactwa i wielkiej władzy, osiągają sukces dzięki gwałtowi i oszustwu. Kto rezygnuje z nich z braku rozsądku i głupoty, wlecze się za innymi w biedzie i niewoli. Wierni słudzy zawsze zostają sługami, uczciwi zawsze trwają w niedostatku; tylko zdrajcy i desperaci rwą łańcuchy. Tylko rabusie i oszuści odbijają się od dna nędzy. Stąd nasuwa się uwaga, że słaby nigdy nie ma racji.”
~Kati

Napisano: 27 mar 2014, 10:30

normy etyczne i moralne obowiązują wszystkich.
Tych co mogą więcej obowiązują bardziej.
Parafrazując Dmowskiego:
Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie. Im większy typ człowieka przedstawiam tym mam większe obowiązki.
~Elmer

Napisano: 27 mar 2014, 10:54

no tak, ale taż powiedział
..W walce nie ma zmiłowania, nie ma kapitulacji na dogodnych warunkach, można tylko zginąć lub zwyciężyć\'\'.
~Kati

Napisano: 27 mar 2014, 10:55

A ja będę protestował jako kierowca, że muszę jeździć po dziurawych drogach bo Donek zabrał 200 mln z programu budowy dróg na świadczenia pielęgnacyjne.
~ludek

Napisano: 27 mar 2014, 11:04

Ludek ty wyluzuj z tym protestem. Donek dziurawe drogi prosto rozwiąże po twoich protestach. Tak podniesie ceny paliw (aby oczywiście drogi wyremontować), że auto to ty będziesz głównie przed oknem pucował a nie niem jeździł.
~Elmer

Napisano: 27 mar 2014, 11:07

Jest jeszcze inna opcja. Zabierze pieniądze z innych resortów i przeznaczy na drogi. Niech wtedy inni protestują :)

\"auto to ty będziesz głównie przed oknem pucował a nie niem jeździł.\"
5 km rowerem to niby nie takie straszne, jak sie dobre zimówki założy to i zima nie straszna, zwłaszcza taka jak w tym roku
~ludek

Napisano: 27 mar 2014, 11:19

kierowca to dojna krowa.
Lepiej zabrać kierowcy. Zmniejszy się przy tym ruch będzie można szybciej swoimi limuzynami jeździć. Jakieś wieśniaki nie będą im drug tarasować
~Elmer

Napisano: 27 mar 2014, 11:26

A i pewnie jazda samochodem jest nie ekonomiczna zawsze można jeżdzić autobusem busem tramwajem:) Tyle lat jesteśmy państwem co ma najgorsze drogi to już sie przywyczailiśmy. Możemy jeszcze poczekać
~baska

Napisano: 27 mar 2014, 11:27

no tak na drogi nie będzie, to zwiększy się podatki drogowe dla kierowców , oni pozamykają swoje działalności to i ciężarówki na trasach przeszkadzać nie będą
~-asia

Napisano: 27 mar 2014, 11:30

oooo właśnie o to chodzi
~Elmer

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x