karty z nowego systemu dotarły.... smsy do ludzi wysłały się ale... bo musi być ale karty wydawane są w MOPS zaś w smsie podało, że do odbioru są w Urzędzie Miejskim.... oczywiści opiernicz od ludzi ja dostałam... a jak
i jeszcze nie wiem co robić jak kart nie odbiera wnioskodawca tylko np. drugi rodzic na potwierdzeniu obioru od razu jest wpisany wnioskodawca... co tu robić, jak żyć
po co wpisywać nr tel. i wysyłać smsy, przecież czasem trzeba po 3 razy dzwonić żeby ktoś odebrał karty, a co tam dopiero sms . No może tam w pwpw też nie lubią nowego systemu i w ramach protestu nie przesyłają kart ?
k a pisze:karty z nowego systemu dotarły.... smsy do ludzi wysłały się ale... bo musi być ale karty wydawane są w MOPS zaś w smsie podało, że do odbioru są w Urzędzie Miejskim.... oczywiści opiernicz od ludzi ja dostałam... a jak
i jeszcze nie wiem co robić jak kart nie odbiera wnioskodawca tylko np. drugi rodzic na potwierdzeniu obioru od razu jest wpisany wnioskodawca... co tu robić, jak żyć
potwierdzenie odbioru możesz edytować w każdej chwili
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
k a pisze:karty z nowego systemu dotarły.... smsy do ludzi wysłały się ale... bo musi być ale karty wydawane są w MOPS zaś w smsie podało...)
Czy masz na myśli że karty przyszły te karty zamówione jeszcze w 2015 roku, które przyszły i zostały odebrane w nowym? Bo ja czekam i nic nie przychodzi
Widzę, że nie tylko ja przechodzę frustrację:) Proszę państwa ja mam całą listę zarzutów do systemu SI KDR ale jak się dzwoni pod (42) 230 29 49, to oczywiście informacja jest taka, że to ja nie rozumiem i trzeba poczytać, bo system robi wszystko sam:)U mnie jest gorzej chodzi o wnioski z tzw. MIGRACJI czyli z ubiegłego roku. Mimo, że karty zostały wydane w starym systemie to w nowym mam je w zakładce WNIOSKI DO OBSŁUŻENIA czyli rozpatrzenia a tam.... status sprawy "rozpatrzone", masło maślane. Skoro do rozpatrzenia to czemu w statusie wyświetla się rozpatrzone? Pani z infolinii kazała "pozakańczać". Ale jak, gdzie, czemu to nie wiem. Mam wnioski z migracji dla których był status w starym systemie "karty w produkcji" i dziś mamy luty a kart nie mam. Nowy system nie pokazuje, czy karta z wniosku migracji była w produkcji, czy jest nadal i nie wiem, czy mam wznowić obsługę i zamówić karty? Pani z infolinii przekazała sprawę specjalistom informatykom ale do pwpw, chodzi o produkcję kart, podglądu nie ma i nie wie, czy to wina pwpw czy ich SI KDR. Sugestia była, że to ja w starym systemie nie zamówiłam kart do produkcji. NIe wspomnę, że mieszkańcy skargi piszą. Jest pięknie:)
Ale podzielam uwagi. Może je wspólnie spiszemy? U mnie:
1. Tabulator nie kieruje na kolejne tylko gdzieś niżej, jak wpisuję adresy.
2. w starym systemie była przydatna funkcja :kopiuj adres aplikanta, tu jej nie ma.
3. nie zawsze szuka adresu po 1 literze, opóźnia się lub nie wyszukuje szczególnie dwuczłonowych ulic.
4. znikają mi członkowie rodziny:) i pokazuje błędy.
5. nie wiem gdzie jestem, chodzi o grafikę nie podkreśla wyraźnie jakie pole wypełniam.
6. nie oblicza ważności kart.
7. ilość statusów sprawy jest imponująca i zupełnie niepotrzebna.
8. jeśli system sam nie zrobi mi sprawozdania do CAS na potrzeby rozliczenia z wojewodą to nie widzę potrzeby prowadzenia nadmiernej internetyzacji tego badziewia.
9. wpisanie wniosku w starym systemie zajmowało góra 15 minut dziś 40 min.
10. ilość sprawdzeń i kliknięć aby zamówić ludziom karty powoduje, że aby dojść do finału status kart w produkcji graniczy z cudem.
Czy ktoś skanuje wnioski i dołącza je w systemie do sprawy? lub jakieś inne dokumenty?
Popatrzcie kochani jak nasza siostra Aga się z niedoskonałościami systemu sama zmaga, gdy utrudnienie po utrudnieniu i błąd po błędzie po twarzy jej smaga. Ona biedna jedna nawet nie może spożyć owoców swej pracy z zeszłego roku w postaci czystego konta, sumienia i zapłaty w kwocie 13,40 zł.