Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
user06
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR

Post autor: user06 »

A ja chciałam podpytać o sprawozdania, S01, jeśli można :lol:
Ponieważ SI sam generuje zestawienie, my mamy możliwość wprowadzić korektę wierszy 1-10.
Jestem na sztywnym łączu z Krakowem odnośnie tegoż sprawozdania, które wraca do mnie piąty raz, gdyż system automatycznie generuje (nie mam możliwości ręcznej korekty) pola :przysługujące koszty i środki przekazane na dochody budżetu państwa - chodzi o kolumnę 8. Różnica 24gr.
Ktoś był/ jest w podobnej sytuacji, bądź wie, co zawrzeć w komentarzu żeby to sprawozdanie wysłane już do mnie nie wróciło? Pomocy.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: michu95 »

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Chcesz zmodyfikować wiersz 8, z tego co pamiętam (teraz tego nie sprawdze) to modyfikuje się wiersze 1-7 a 8 automatycznie wylicza na podstawie wierszy 1-7. Zmodyfikuj różnice 24 gr w jednym z wierszy 1-7 którego ta różnica dotyczy, bo ta różnica musiała jakoś powstać. Najlepiej zapisać, potem ponownie wyszukać sprawozdanie i sprawdzić jeszcze w podglądzie jak wychodzi przed zatwierdzeniem.

Jeśli źle zrozumiałem, to możesz napisać jaśniej?:D
user06
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: user06 »

Nie wiem jak jaśniej :lol: :lol: :lol:
W 1-7 wszystko mi się zgadza - w systemie jak i ręcznym rejestrze. W wierszu ósmym kwota którą podałam jako środki przekazane jest większa, bo dotację za czerwiec otrzymano w lipcu - zapisałam w uwagach. Sprawozdanie zostało przyjęte i zatwierdzone, po czym odrzucone z uwagi na te 24 gr. Niestety kwota dotacji celowej na realizację zadań ogólna roczna, jest inna. Czy jest możliwe, aby pojawił się błąd systemowy stąd taka różnica?
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

#Czy też macie znowu problemy z komunikacją ze stroną KDR?

Bym to zgłosił, ale dali komunikat do kogo z MRPIPS pisać w razie awarii, ale nikt nie pomyślał, że w razie awarii systemu nie będzie możliwości odczytania tego komunikatu :lol:
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2019, 11:52 przez michu95, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: ubu »

Nie chcę się żalić, ale jak widzę jak te wszystkie e-systemy działają, to krew mnie zalewa, ile się kasy nachapano gdy je wprowadzano, sukces przed porażką jak zawsze ogłaszano A teraz nawał pracy, za grosz złamany, żadnego wsparcia i jeszcze kłody pod nogi. Nie podołasz, bo system się zawiesza, niektórym przy tym czasem nieźle namiesza, produkcja kart plastikowych się zapycha, ludzie nawet na elektroniczne KDR ostatnio musieli czekać :o , a teraz jeszcze ministerstwo przejmuje stery nad tą dziurawą łajbą niczym majtek w czasie największego sztormu, bo kapitana gdzieś za burtę wciągnęło, a wiec w związku z tym ponoć system już nie będzie powiadamiał ludzi z automatu o odbiorze KDRów :twisted: Brawo my, brawo wy, brawo oni :mrgreen:
"To err is human, to forgive is divine"
kdr.04
Stażysta
Zajmuję się: kdr
Kontakt:

Post autor: kdr.04 »

Ubu... uwielbiam te Twoje "życiowe porównania" :lol: A co do systemu to faktycznie lepiej nie mówić. U mnie też nie działa :roll:
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Post autor: lukas19861 »

Witam, system faktycznie znów nie działa. Natomiast co do kontaktu udało mi się wcześniej skopiować komunikat (treść poniżej), ale wynika z niego, że raczej nic nie pomogą w tej kwestii :lol: Masakra:

"Informacja dot. utrzymania dla SI KDR
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że w dniu 31 marca 2019 r. wygaśnie umowa z obecnym wykonawcą systemu teleinformatycznego SI KDR, służącego do realizacji zadań gmin wynikających z ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny.

Powyższe wiąże się z okresowym brakiem możliwości skontaktowania z Helpdeskiem SI KDR. Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie), czy zmiany serwisowe nie będą obsługiwane do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR. :lol: Błędy krytyczne będzie można zgłaszać do Pana Tadeusza Paprzyckiego (email: [email protected]). Jednocześnie uprzejmie informuję, że kontakt ten nie służy do konsultacji kwestii merytorycznych, czy obsługi systemu.

Ponadto informuję, że do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR, z systemu nie będą wysyłane informacje sms o możliwości zgłoszenia się po odbiór Karty tradycyjnej, w związku z czym konieczne będzie wybranie przez gminy w tym okresie innego sposobu informowania wnioskodawców.

Przewiduje się, że nowy wykonawca SI KDR zostanie wyłoniony w III kwartale bieżącego roku."
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

lukas19861 pisze:Witam, system faktycznie znów nie działa. Natomiast co do kontaktu udało mi się wcześniej skopiować komunikat (treść poniżej), ale wynika z niego, że raczej nic nie pomogą w tej kwestii :lol: Masakra:

"Informacja dot. utrzymania dla SI KDR
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że w dniu 31 marca 2019 r. wygaśnie umowa z obecnym wykonawcą systemu teleinformatycznego SI KDR, służącego do realizacji zadań gmin wynikających z ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny.

Powyższe wiąże się z okresowym brakiem możliwości skontaktowania z Helpdeskiem SI KDR. Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie), czy zmiany serwisowe nie będą obsługiwane do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR. :lol: Błędy krytyczne będzie można zgłaszać do Pana Tadeusza Paprzyckiego (email: [email protected]). Jednocześnie uprzejmie informuję, że kontakt ten nie służy do konsultacji kwestii merytorycznych, czy obsługi systemu.

Ponadto informuję, że do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR, z systemu nie będą wysyłane informacje sms o możliwości zgłoszenia się po odbiór Karty tradycyjnej, w związku z czym konieczne będzie wybranie przez gminy w tym okresie innego sposobu informowania wnioskodawców.

Przewiduje się, że nowy wykonawca SI KDR zostanie wyłoniony w III kwartale bieżącego roku."
Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie) -- hahahaha, spadłem z krzesła ze śmiechu... To jest "mniejszej" wagi? :lol:
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: mkaz »

Wysłałam e-mail do Ministerstwa z prośba o przywrócenie bramki sms i szybsze wprowadzenie Helpdescu, proszę również innych o to, by zrobili to samo, może otworzy im to oczy
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Ja też wyśle dzis tylko napisz na jaki adres wyslałeś? Na ten podany do kontaktu przy komunikacie po zalogowaniu do SI KDR "Informacja dot. utrzymania dla SI KDR" ?
ODPOWIEDZ