organizacja pracy w małych OPS-ach
organizacja pracy w małych OPS-ach
jak wygląda organizacja pracy u was w ośrodku? czy każdy przyjmuje wniosek od swojego podopiecznego,czy jest do tego jedna osoba wyznaczona, czy każdy wprowadza swoje wywiady i decyzje, czy ktoś inny? jestem ciekawa jak wygląda praca w innych małych OPS-ach
Re: organizacja pracy w małych OPS-ach
Wszyscy prac. socj. przyjmują wnioski.
Wyjazdy w teren są zamiennie, ktoś musi zostać.
Dostajemy delegacje na samochód lub autobus/bus.
Niekiedy w teren jeździmy samochodem po 2 -3 osoby, jest taniej.
Wnosimy wywiady w komp.
Odpowiadamy na pisma.
Czasem piszemy decyzje, jeśli brak osoby piszącej.
Brak psychologa, prawnik w razie potrzeby.
Brak odrębnego pokoju do rozmów z klientem.
Prowadzimy swoje NK.
Nie wydajemy od pewnego czasu żywności, robią to inne instytucje.
Dotychczas były jeszcze projekty.
Mamy na prac. socj. około 2000 środowisk w tym czynnych na osobę ( pełny etat) po około 70 -80. Wiele środowisk wymaga szczególnej uwagi i poświecenia większego czasu.
Mamy bardzo pomocnego asystenta rodziny.
Wyjazdy w teren są zamiennie, ktoś musi zostać.
Dostajemy delegacje na samochód lub autobus/bus.
Niekiedy w teren jeździmy samochodem po 2 -3 osoby, jest taniej.
Wnosimy wywiady w komp.
Odpowiadamy na pisma.
Czasem piszemy decyzje, jeśli brak osoby piszącej.
Brak psychologa, prawnik w razie potrzeby.
Brak odrębnego pokoju do rozmów z klientem.
Prowadzimy swoje NK.
Nie wydajemy od pewnego czasu żywności, robią to inne instytucje.
Dotychczas były jeszcze projekty.
Mamy na prac. socj. około 2000 środowisk w tym czynnych na osobę ( pełny etat) po około 70 -80. Wiele środowisk wymaga szczególnej uwagi i poświecenia większego czasu.
Mamy bardzo pomocnego asystenta rodziny.
Wnioski przyjmuje moja ciocia. Kuzynka wprowadza wszystko do programu. Mama-dyrektorka trzyma nad tym pieczę. Tata ma firmę świadczącą usługi specjalistyczne. Współpracuje oczywiście z nami. Babcia z racji wieku ma niewielki rejon. Pracuje choć już nie musi.
Ja za rok może zacznę studia na kierunku praca socjalna. Pracy w terenie nauczył mnie wujek i jego córka. Ostatnio przyjęliśmy koleżankę tejże córki bo nie umiała znaleźć innej pracy a tu u nas jest ciepło i wygodnie.
Tak wygląda praca w małych OPS-ach:)
Ja za rok może zacznę studia na kierunku praca socjalna. Pracy w terenie nauczył mnie wujek i jego córka. Ostatnio przyjęliśmy koleżankę tejże córki bo nie umiała znaleźć innej pracy a tu u nas jest ciepło i wygodnie.
Tak wygląda praca w małych OPS-ach:)
Znasz wszystkie ośrodki?
Piszesz -
\"Wnioski przyjmuje moja ciocia. Kuzynka wprowadza wszystko do programu. Mama-dyrektorka trzyma nad tym pieczę. Tata ma firmę świadczącą usługi specjalistyczne. Współpracuje oczywiście z nami. Babcia z racji wieku ma niewielki rejon. Pracuje choć już nie musi.
Tak wygląda praca w małych OPS-ach:) \"
Terenia, czy jesteś odpowiedzialna za swoje słowa i możesz je powtórzyć w sądzie?
Piszesz -
\"Wnioski przyjmuje moja ciocia. Kuzynka wprowadza wszystko do programu. Mama-dyrektorka trzyma nad tym pieczę. Tata ma firmę świadczącą usługi specjalistyczne. Współpracuje oczywiście z nami. Babcia z racji wieku ma niewielki rejon. Pracuje choć już nie musi.
Tak wygląda praca w małych OPS-ach:) \"
Terenia, czy jesteś odpowiedzialna za swoje słowa i możesz je powtórzyć w sądzie?
Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie;)
To był żart ale wiem że nepotyzm to w pomocy społecznej coś normalnego. Jak gąsienica której nie idzie wydłubać z jabłka.
To był żart ale wiem że nepotyzm to w pomocy społecznej coś normalnego. Jak gąsienica której nie idzie wydłubać z jabłka.
Niesamowicie bawi mnie to straszenie sądami i prokuraturą
Ludzie jacy wy jesteście zadufani w sobie i przewrażliwieni na swoim punkcie, jak Ci socjalni noski mają zadarte, komedia
))
Niereformowalne środowisko, życzę wam żeby was sprywatyzowali przestaniecie tacy wyniośli być...

Niereformowalne środowisko, życzę wam żeby was sprywatyzowali przestaniecie tacy wyniośli być...
Jak ciebie ktoś g.noi to cię cieszy?
Czy tylko przynosi ci radość g.nojenie innych?
Życzę ci nabycia rozumu.
Czy tylko przynosi ci radość g.nojenie innych?
Życzę ci nabycia rozumu.
Szkoda że sądy nie walczą z mobbingiem (na rzecz pracownika) i nepotyzmem (na rzecz nie mających rodziny w mops).
Robal nie do wyplewienia.
Robal nie do wyplewienia.
Ale co Ty nazywasz gnojeniem? Żart? Trochę dystansu do siebie i zdejmijcie te korony z głowy oraz przemądrzałe miny schowajcie do szuflad. Strasznie smutne zycie trzeba mieć żeby aż takim skwaszonym człowekiem na być. A na forum ich wielu.
PS Zresztą dlaczego niby tak ten nepotyzm Cię dotknął???
PS Zresztą dlaczego niby tak ten nepotyzm Cię dotknął???
Jeżeli jest przyzwolenie na takie traktowanie to ono będzie istnieć.
Oprócz organizacja pracy w małych OPS-ach - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
przedłużenie zasiłków
Ustawa o pomoc społecznej ????
UWAGA! Trwa modernizacja forum
Nieczytelna
kiedy decyzje na dożywianie
dożywianie uchwała rady miasta
Jak pracować z klientem by nie korzystał do śmierci z zasiłków?
142
Zawiódł MOPR, pogotowie ratunkowe i rodzina!
OFE
Pomoc państwa w zakresie dożywiania: Uchwała/ Program rządowy/ oceny - uwagi
proszę o radę
czy mozna ubezpieczyć?
Ta uchwała ma być w podstawie prawnej?
data przyznania zasiłku stałego
wzór uchwały - program rządowy