osoba w innym wniosku

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
zocha1234
Starszy referent
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
Kontakt:

osoba w innym wniosku

Post autor: zocha1234 »

Zastanawiam się czy mieliście sytuacje ,że osoba wystąpiła w innym wniosku - pozytywnie rozpatrzonym i wypłaconym?i związku z decyzją odmowną było odwołanie do SKO? mam 5 takich wniosków będą szły odwołania- osoby tłumaczą się,że sugerowali się meldunkiem, że maja odrębne lokale itp. Ciekawa jestem jak SKO ustosunkuje się do tego?
Zofia
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: osoba w innym wniosku

Post autor: Zofia »

My mieliśmy, ale wciąż są sprawy w SKO.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
iwi75
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: iwi75 »

Mieliśmy takie sytuacje, odmowy wróciły z SKO, uchylono nasze decyzje przekazując do ponownego rozpatrzenia. Uzasadnienie dość ostre, że nie przeprowadzono wywiadu i nie ustalono stanu faktycznego, więc na wywiad i jeśli odrębne gospodarstwo i odrębny lokal to przyznanie.
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Post autor: elinka85 »

iwi75 pisze: 26 sty 2023, 15:13 Mieliśmy takie sytuacje, odmowy wróciły z SKO, uchylono nasze decyzje przekazując do ponownego rozpatrzenia. Uzasadnienie dość ostre, że nie przeprowadzono wywiadu i nie ustalono stanu faktycznego, więc na wywiad i jeśli odrębne gospodarstwo i odrębny lokal to przyznanie.
a u mnie utrzymali w mocy... Napisali, że pani w odwołaniu podała tylko, że prowadzi osobne gospodarstwo domowe a nie, że zamieszkuje w oddzielnym lokalu i generalnie ma pecha
ODPOWIEDZ