Muszę ustalić ostatni adres zameldowania klienta (żeby sprawdzić czy na pewno to "nasz" bezdomny). W tym celu chcę wypełnić wniosek do Urzędu Miejskiego o udostępnienie danych jednostkowych z rejestru mieszkańców / rejestru pesel. Mają specjalny, ogólnopolski druk o nazwie EL/WUDJ/1
Pierwszy punkt wymaga zakreślenia - czy dane chcę z:
- rejestru mieszkańców
- rejestru pesel
Orientuje się może ktoś tu na forum, jak to działa? Która z tych opcji będzie właściwa. Czy rejestr mieszkańców wykaże tylko zameldowania na terenie naszej gminy? (to by mi nie wystarczyło) Czy może w innych gminach też (jeśli kiedyś był mieszkańcem naszej)?
ostatni adres zameldowania - z rejestru mieszkańców czy pesel?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
Re: ostatni adres zameldowania - z rejestru mieszkańców czy pesel?
Z mojej wiedzy wynika, że rejestr mieszkańców wskaże Ci tylko dane z gminy a rejestr pesel z całego kraju. W przypadku konieczności ustalenia właściwości miejscowej dla osoby bezdomnej z pewnością zaznaczyłabym rejestr pesel bo tylko on wskaże czy miał ostatni meldunek stały w innej gminie. W tym druku są też tabelki w których możesz uściślić, żeby wskazali ostatnie miejsce zameldowania na pobyt stały jeśli osoba obecnie nigdzie nie jest zameldowana.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: ostatni adres zameldowania - z rejestru mieszkańców czy pesel?
Dziękuję, za odpowiedź,
tak, w rubryce która jest dalej dopisałem, że chodzi mi o ostatni adres zameldowania na pobyt stały.
tak, w rubryce która jest dalej dopisałem, że chodzi mi o ostatni adres zameldowania na pobyt stały.
Oprócz ostatni adres zameldowania - z rejestru mieszkańców czy pesel? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
ubezpieczenie zdrowotne przy zmianie zas. stałego
zasiłek stały- małżeństwo nie zamieszkuje razem
Dwa zasiłki celowe w jednym miesiącu
Opiekun prawny w DPS
Szczepienia 3 dawka.
ocena pracownika socjalnego
usługi opiekuńcze w zbiorze centralnym
Sprawozdanie GUS
Ankieta skierowana do Studentów kierunku praca socjalna, dotycząca postrzegania osób z niepełnosprawnością
Pomoc
Pytanie do ZUS i odpowiedz, która nic mi nie mówi.
Środki wypłacone z depozytu po opuszczeniu zakładu karnego- art. 8 ust. 11 ???
Prawo do świadczenia pielegnacyjnego-wywiad.
Czy możliwa jest wysokość zasiłku stałego i okresowego w takiej samej wysokości?
próby samobójcze
ZASIŁEK STAŁY