oświadczenie ( art. 10 ust.4 pkt. 1 KDR

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
aga//

oświadczenie ( art. 10 ust.4 pkt. 1 KDR

Post autor: aga// »

witam
jeśli ustawa w art. 10 ust. 4 pkt 1 mówi: " składając wniosek o przyznanie karty przedstawia się oryginały lub odpisy dokumentów , w szczególności: 1. w przypadku rodzoca - .... oraz oświadczenie, że rodzic nie jest pozbawiony władzy rodzicielskiej ani ograniczony we władzy rodzicielskiej przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do co najmniej trojga dzieci", to mąż i żona ( rodzice dzieci muszą takie oświadczenie podpisane złożyć ? kto ma wzór niech wrzuci na forum . Dziękuję
gopsianka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: oświadczenie ( art. 10 ust.4 pkt. 1 KDR

Post autor: gopsianka »

ja proponuję coś takiego, co wy na to ?

OŚWIADCZENIE

Ja niżej podpisany/a ……………………………………..........................
(imię i nazwisko rodzica)
oświadczam, że nie jestem pozbawiony/a władzy rodzicielskiej ani ograniczony/a we władzy rodzicielskiej przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do co najmniej trojga dzieci.
Jestem świadomy/a odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.

……………………………… …………………………
(miejscowość, data) (podpis osoby składającej oświadczenie)
szef

Post autor: szef »

jakie jeszcze oświadczenia bedziecie pobierac przy nowych wnioskach?
aaaaaaa

Post autor: aaaaaaa »

tak, ja bede pobierać
olaaaaa

Post autor: olaaaaa »

czyli to podpisują oboje rodzice, tak?? jeżeli np.facet nie byłby ojcem dzieci a małżonkiem to wtedy akt małżeństwa..tak?? proszę o odpowiedź
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

olaaaaa pisze:czyli to podpisują oboje rodzice, tak?? jeżeli np.facet nie byłby ojcem dzieci a małżonkiem to wtedy akt małżeństwa..tak?? proszę o odpowiedź

My własnei w ten sposób interpretujemy ustawę :)

niestety nei wiemy jeszcze co z dziwnym zapisem o oświadczeniu w ustawie oraz z data 30 wrzesień, bo nawet jezeli będziemy braz zaswiadczen
ODPOWIEDZ