oswiadzcenie czy zaświadczenie
oswiadzcenie czy zaświadczenie
to jak w końcu uważacie- czy oświadczenie jest wystarczające?
Re: oswiadzcenie czy zaświadczenie
dzwoniłam do Wydz.Polityki i tam mi powiedziała że trzeba brać zaświadczenia ze szkoły tak jak do tej pory to było,
No to dlaczego każą nam pracować na podstawie ustawy o Karcie Dużej Rodziny skoro ustawa swoje a Wydz. Polityki swoje. Wyraźnie jest napisane, że przy składaniu wniosku przedstawia się oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki. Były zaświadczenia jak było rozporządzenie ale go już nie ma więc nie wiem po co sobie komplikować sprawę.
a do kogo tam dzwoniłaś? jak ja dzwoniłam to mi powiedzieli że można oświadczenie lub zaświadczenie....
mamy sobie sami wymyślić druk oświadczenia ? Czyli rodzic ma takie oświadczenie wypełnić na pełnoletnie dziecko ? czy ,, dziecko ,, samo musi to wypełnić? i czemu w art.11 ust.1 pkt 3 pisze ,, zgodnie z zaświadczeniem lub oświadczeniem ...,, ?
Wejdzie na stronę Ministerstwa ( teraz patrzę) załączyli Rozporządzenia do Ustawy i jest tam tez zakładka ,, Wykaz dokumentów potrzebnych przy składaniu wniosków ,, i pisze w pkt. 3 ,, w przypadku dzieci powyżej 18 roku życia - dokument potwierdzający tożsamość, oraz zaświadczenie ze szkoły lub szkoły wyższej o planowanym terminie ukończenia nauki w danej placówce,,
art,11 ust.1 pkt.3 ,, (... zgodnie z zaświadczeniem , lub oświadczeniem (...) ,
możesz wstawic link gdzie to jest ???opsss pisze:Wejdzie na stronę Ministerstwa ( teraz patrzę) załączyli Rozporządzenia do Ustawy i jest tam tez zakładka ,, Wykaz dokumentów potrzebnych przy składaniu wniosków ,, i pisze w pkt. 3 ,, w przypadku dzieci powyżej 18 roku życia - dokument potwierdzający tożsamość, oraz zaświadczenie ze szkoły lub szkoły wyższej o planowanym terminie ukończenia nauki w danej placówce,,
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oprócz oswiadzcenie czy zaświadczenie - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
2 pytanie, PILNE!
drugie imię, brak pierwszego
Pytanie dot. sprawozdania
czy karta przysługuje
dziecko ma dziecko
dziecko z orzczeniem o niepełnosprawności
jak to rozwiązać?
zapotrzebowanie
Kto w składzie rodziny i czy przysługuje karta?
do kiedy przyznac
PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oświadczenie ( art. 10 ust.4 pkt. 1 KDR
Co z oświadczeniem o władzy rodzicielskiej
który nr z koperty
instrukcja kancelaryjna
Dziecko po 18 r.ż - oświadczenie / zaświadczenie ????