klientka jest anty nastawiona i roszczeniowa , napisała oświadczenie o stanie majątkowym, mam jednak spore wątpliwości czy jest ono zgodne z prawdą,widziałam ją przypadkiem jadącą dobrym samochodem a w oświadczeniu wpisała 2 zupełnie inne marki o dużo mniejszej wartości, jaki jest sposób żeby to sprawdzić? czy wydział komunikacji lub urząd skarbowy udzieli mi takiej informacji?
A co w sytuacji, kiedy klient złożył na dożywianie dziecka, maja tylko gospodarstwo rolne i kwalifikują sie do pomocy, wzięłam oświadczenie majątkowe i okazuje się, że maja 2 drogie samochody, wiele maszyn rolniczych wartosciowych itd. Przyznajecie dożywianie w takiej sytuacji??
Z tymi dobrami posiadanymi i dochodami nieudokumentowanymi to zawsze jest kłopot. Nie wiem czy warto się bawić w odmowy. Dziecko niech je posiłki skoro oni za nie nie zapłacą. Zdrowie dziecka ważniejsze niż samochód. Można ewentualnie zaznaczyć rodzinie, że jeśli będę kupować kolejne auta a nie posiłki dla dziecka, to zgłosisz sprawę do sądu rodzinnego o zbadanie sytuacji dziecka- czy nie jest zaniedbywane. To chyba tak na tyle.