oświadczenie majątkowe - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 24 paź 2014, 11:07

klientka jest anty nastawiona i roszczeniowa , napisała oświadczenie o stanie majątkowym, mam jednak spore wątpliwości czy jest ono zgodne z prawdą,widziałam ją przypadkiem jadącą dobrym samochodem a w oświadczeniu wpisała 2 zupełnie inne marki o dużo mniejszej wartości, jaki jest sposób żeby to sprawdzić? czy wydział komunikacji lub urząd skarbowy udzieli mi takiej informacji?
ankaw

Napisano: 24 paź 2014, 13:01

Ja pisałam w takich sprawach i udzielono i mi zwrotną informację, która bardzo mi pomogła w podjęciu decyzji.
geto

Napisano: 24 paź 2014, 22:16

pisałaś do US czy do wydziału komunikacji? dzięki że odpowiedziałaś :)
ankaw

Napisano: 25 paź 2014, 20:53

To sie uspokoilam. Dziekuje
Kamil123

Napisano: 28 paź 2014, 13:26

geto,pisałaś do US czy do wydziału komunikacji?
ankaw

Napisano: 29 paź 2014, 11:54

Przepraszam byłam na 2 dniowym urlopie, pisałam do Wydziału Komunikacji. Pozdrawiam.
geto

Napisano: 03 lis 2014, 21:38

sprawdzić i wysłać o składanie fałszywych oświadczeń, niech sie tłumaczy gdzie indziej
...

Napisano: 04 lis 2014, 13:53

A co w sytuacji, kiedy klient złożył na dożywianie dziecka, maja tylko gospodarstwo rolne i kwalifikują sie do pomocy, wzięłam oświadczenie majątkowe i okazuje się, że maja 2 drogie samochody, wiele maszyn rolniczych wartosciowych itd. Przyznajecie dożywianie w takiej sytuacji??
kaaa

Napisano: 05 lis 2014, 10:21

Ze względu na dysproporcje dałabym odmowę.
muuuu

Napisano: 06 lis 2014, 10:21

Z tymi dobrami posiadanymi i dochodami nieudokumentowanymi to zawsze jest kłopot. Nie wiem czy warto się bawić w odmowy. Dziecko niech je posiłki skoro oni za nie nie zapłacą. Zdrowie dziecka ważniejsze niż samochód. Można ewentualnie zaznaczyć rodzinie, że jeśli będę kupować kolejne auta a nie posiłki dla dziecka, to zgłosisz sprawę do sądu rodzinnego o zbadanie sytuacji dziecka- czy nie jest zaniedbywane. To chyba tak na tyle.
zisis1

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x