Pan Rajski - proszę o odp. (inni również) - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 cze 2014, 20:30

Odmówiliśmy śp żonie na męża (żona nie posiadała stopnia niepełnospr.)
Następnie pani odwołała się i SKO przyznało śp na czas nieokreślony, które wypłacaliśmy.
Z dniem 30.06.2013 r. śp wygasło.
W VII 2013 r. pani złożyła wniosek o SZO na męża - odmowa ( brak rezygnacji z zatrudnienia), odwołała się i SKO utrzymało naszą decyzji w mocy
Czy teraz wypłacamy ZDO zaległy i wypłacamy na bieżąco? Czy przyznajecie w takiej sytuacji???
prac. SR

Napisano: 20 cze 2014, 20:52

Art. 2. 1. Zasiłek dla opiekuna przysługuje osobie, jeżeli decyzja o przyznaniu jej prawa do świadczenia pielęgnacyjnego wygasła z mocy prawa na podstawie art. 11 ust. 3 ustawy z dnia 7 grudnia 2012 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. poz. 1548 oraz z 2013 r. poz. 1557) z dniem 1 lipca 2013 r

no niestety... świadczenie nie wygasło z mocy prawa, tylko na skutek wykonania decyzji.... Ustawodawca tego nie przewidział... u mnie odmowa.... mam nadzieje że SKO coś wymyśli i obroni stronę bo to jest jedno wielkie nieporozumienie... Co wolno jednak wojewodzie to nie Tobie ......

u nas odmowa!!!
Rajski

Napisano: 20 cze 2014, 20:56

AAAAAA słabo u mnie z czytaniem o tej porze... SKO przyznało na czas nieokreślony??/ czyli wniosek, że świadczenie wygasło z mocy prawa z dniem 1 lipca 2013 r?? tak mam to rozumieć?? jak tak to też odmowa

przyczyny tutaj, nie będę się powtarzał...

https://www.prawnikwpomocyspolecznej.pl/ ... ekuna.html

aczkolwiek zdania są podzielone.... i to bardzo podzielone!!!

u nas odmowa!!!
Rajski

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x