Nie jest ostateczna? To Pani złożyła odwołanie? Poszło sko? Jak tak to uwalą.
Art. 27 zmienia lub uchyla prawo do sw a nie decyzję umorzeniową.
Też o tym myślałem ale jeżeli trzeba wysłać na wywiad do ojca to z czasem ja się nie wyrobię bo odwołanie w ciągu 7 dni mam wysłać do sko. Chyba że na wywiad nie wysyła, odwołanie uznać za zasadne i przyznać matce a ojcu wszcząć postępowanie o uchylenie świadczenia i nienależnie pobrane
Wywiad nie byłby potrzebny , gdyż sko nie bedzie badac kto sprawuje opieke a uwali decyzje na brak podstawy prawnej, matka powinna dostać jeżeli sprawuje opieke a ojciec zwrócić.amigooo pisze: ↑06 paź 2021, 14:26Też o tym myślałem ale jeżeli trzeba wysłać na wywiad do ojca to z czasem ja się nie wyrobię bo odwołanie w ciągu 7 dni mam wysłać do sko. Chyba że na wywiad nie wysyła, odwołanie uznać za zasadne i przyznać matce a ojcu wszcząć postępowanie o uchylenie świadczenia i nienależnie pobrane![]()
Ojciec podał na wniosku jeden adres a matka drugi. Ojciec na razie nić nie wie że coś się dzieję w jego sprawie.AniaBaj pisze: ↑06 paź 2021, 14:23Co do ojca : mieszkają razem czy nie? sprawuje opiekę ? Jezeli dwie odpowiedzi na nie to pytanie czy się uzewnętrzniał i wie o całym postępowaniu. Co by nie było wszczęcie NP dla 19/21 a dla 21/22 wszczęcie weryfikacyjne , jeżeli złozy oświadczenie że nie sprawuje i dziecko mieszka od dnia... z matka to problem z głowy i wywiadu nie trzeba , natomiast jak bedzie problem to wywiad , decyzja zmieniajaca na odmowe gdy zostanie ustalone brak opieki i po uprawomocnieniu wszczęcie NP i ustalenie NP - to tak w skrócie
No to robic wszczecia szybciutko i wezwanie a matka jak ma jeszcze mozliwość odwołanie i na 132 uznacamigooo pisze: ↑06 paź 2021, 14:31Ojciec podał na wniosku jeden adres a matka drugi. Ojciec na razie nić nie wie że coś się dzieję w jego sprawie.AniaBaj pisze: ↑06 paź 2021, 14:23Co do ojca : mieszkają razem czy nie? sprawuje opiekę ? Jezeli dwie odpowiedzi na nie to pytanie czy się uzewnętrzniał i wie o całym postępowaniu. Co by nie było wszczęcie NP dla 19/21 a dla 21/22 wszczęcie weryfikacyjne , jeżeli złozy oświadczenie że nie sprawuje i dziecko mieszka od dnia... z matka to problem z głowy i wywiadu nie trzeba , natomiast jak bedzie problem to wywiad , decyzja zmieniajaca na odmowe gdy zostanie ustalone brak opieki i po uprawomocnieniu wszczęcie NP i ustalenie NP - to tak w skrócie
Czyli wszcząć postępowania wyjaśniające i jednocześnie wezwać Pana do wyjaśnienia? Podać termin 7dni? Do pani już zadzwoniłem ma dzisiaj złożyć do skrzynki odwołanieAniaBaj pisze: ↑06 paź 2021, 14:32No to robic wszczecia szybciutko i wezwanie a matka jak ma jeszcze mozliwość odwołanie i na 132 uznacamigooo pisze: ↑06 paź 2021, 14:31Ojciec podał na wniosku jeden adres a matka drugi. Ojciec na razie nić nie wie że coś się dzieję w jego sprawie.AniaBaj pisze: ↑06 paź 2021, 14:23Co do ojca : mieszkają razem czy nie? sprawuje opiekę ? Jezeli dwie odpowiedzi na nie to pytanie czy się uzewnętrzniał i wie o całym postępowaniu. Co by nie było wszczęcie NP dla 19/21 a dla 21/22 wszczęcie weryfikacyjne , jeżeli złozy oświadczenie że nie sprawuje i dziecko mieszka od dnia... z matka to problem z głowy i wywiadu nie trzeba , natomiast jak bedzie problem to wywiad , decyzja zmieniajaca na odmowe gdy zostanie ustalone brak opieki i po uprawomocnieniu wszczęcie NP i ustalenie NP - to tak w skrócie
Zgadza się , wszcząć , wezwać na art 50 -1 kpa, pouczyć stosownie że brak wyjaśnien bedzie skutkował rozpatrzniem na podstawie zgromadzonego już materiału i wysłaćamigooo pisze: ↑06 paź 2021, 14:51Czyli wszcząć postępowania wyjaśniające i jednocześnie wezwać Pana do wyjaśnienia? Podać termin 7dni? Do pani już zadzwoniłem ma dzisiaj złożyć do skrzynki odwołanieAniaBaj pisze: ↑06 paź 2021, 14:32No to robic wszczecia szybciutko i wezwanie a matka jak ma jeszcze mozliwość odwołanie i na 132 uznacamigooo pisze: ↑06 paź 2021, 14:31Ojciec podał na wniosku jeden adres a matka drugi. Ojciec na razie nić nie wie że coś się dzieję w jego sprawie.AniaBaj pisze: ↑06 paź 2021, 14:23Co do ojca : mieszkają razem czy nie? sprawuje opiekę ? Jezeli dwie odpowiedzi na nie to pytanie czy się uzewnętrzniał i wie o całym postępowaniu. Co by nie było wszczęcie NP dla 19/21 a dla 21/22 wszczęcie weryfikacyjne , jeżeli złozy oświadczenie że nie sprawuje i dziecko mieszka od dnia... z matka to problem z głowy i wywiadu nie trzeba , natomiast jak bedzie problem to wywiad , decyzja zmieniajaca na odmowe gdy zostanie ustalone brak opieki i po uprawomocnieniu wszczęcie NP i ustalenie NP - to tak w skrócie