pełnienie obowiązku kierownika - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 02 maja 2015, 15:56

Co do kompetencji w dzisiejszych czasach nie są ważne, liczy się tylko to jakie ma znajomości kierownik na górze. A mój kierownik dalej nic nie robi potrafi cały dzień plotkować i niczym się nie przejmuje.
maciek2

Napisano: 03 maja 2015, 22:04

u nas też podobnie kierownik i księgowa nic nie robią a paroby czyli socjalni robią wszystko żenada..
adonis

Napisano: 04 maja 2015, 9:57

Pracownice socjalne z tego co czytam , to wg Was nikt nic nie robi w ośrodku tylko Wy. Wyobrażam sobie współpracę z taką grupą pełną nienawiści , goryczy i tego co najgorsze. Ośrodek nie będzie funkcjonował bez kierownika i głównej księgowej , a Waszą pracę każdy wykona , prośba trochę szacunku do ludzi i samych siebie.
wwwww

Napisano: 04 maja 2015, 20:46

WWWWW nie zastanawiaCię skąd ta gorycz się wzięła. Jako pracownik socjalny nie boję się pracy, tylko wkurza mnie jak ja ciężko pracuje a góra nic nie robi. Spchologia na całego. A tak na mrginesie to gdyby nie pracownicy socjalni to kierownika by nie było. Nie wiesz jak to jest gdy nie masz wsparcia i masz coraz więcej obowiązków a pani kierownik i księgowa plotkują po kątach. Oczywiście to nie dotyczy wszystkich ośrodków. Pozdrawiam
maciek2

Napisano: 04 maja 2015, 22:42

Popieram j/w
Tak to prawda my pracownicy oczekujemy wsparcia od góry, a nie rozkazów i dokładania obowiązków. Kierownika nic nie obchodzi czy dajemy sobie radę czy nie- praca ma być wykonana. Szukamy wsparcia i pomocy na tym forum- to nie kierownicy pytają co zrobić, jak zrobić aby wszystko grało zgodnie z prawem.Czy widzieliście wpis kierownika z prośbą o radę- NIE ( on ma mieć na czas i zgodnie z przepisami). Pomocy zero, szkoleń zero, podwyżek poborów zero- bo nie ma na to czasu i pieniędzy.Jesteśmy zostawieni sami sobie. Tyle się mówiło o zmianie ustawy o pomocy społecznej i co?- nie ma rewelacji w nowelizacji ustawy. Klient, klient i jeszcze raz klient- pracownik socjalny się nie liczy i nikt z nim się nie liczy. I nie ma się co dziwić klientom, że nas nie szanują, że w stosunku do nas są agresywni, że na nas napadają i zabijają. Jesteśmy od wszystkiego
zzzz

Napisano: 05 maja 2015, 9:51

Powierzanie pełnienia obowiązków na stanowiskach samorządowych, w sytuacji gdy przepisy prawa nie przewidują takiej możliwości, jest czynnością podejmowaną bez podstawy prawnej, która może być zakwestionowana przez organ nadzoru - wskazał w wyroku z 1 grudnia 2008 r. Wojewódzki Sąd Administracyjny w Lublinie.

https://samorzad.infor.pl/temat_dnia/387 ... azkow.html
NOE

Napisano: 05 maja 2015, 10:47

wwwww "...a Waszą pracę każdy wykona" ...hmm no to masz pojęcie o charakterze naszej pracy, to sobie zatrudnij "każdego" i zobaczymy jakie będą efekty ;)
ann@a

Napisano: 05 maja 2015, 12:52

Wydaje mi się,że praca pracownika socjalnego nie wymaga specjalistycznej wiedzy i szybciej księgowa zastąpi pracownika socjalnego niż pracownik socjalny księgową.
ala1

Napisano: 05 maja 2015, 12:57

jak zrobić decyzję może i by wiedziała ale rozmawiać z ludźmi, wykazać empatię, zrozumienie dla ubóstwa, tragedii, wspólnie wypracować plan pomocy, śmiem twierdzić że byle księgowa by nie potrafiła. Nasza jest wiecznie niezadowolona, wszystkich ocenia, krytykuje i ciągle krzyczy, współpracować nie potrafi... żadnych cech pomagacza...
opsikk

Napisano: 05 maja 2015, 13:04

Ala - to rzeczywiście tylko tak Ci się wydaje
Szanujmy się wzajemnie i nie przerzucajmy specjalistyczna wiedzą może, nie może, wydaje mi się, nie wydaje. Prawo mówi
KSIĘGOWA NIE MOŻE BYĆ ZASTĘPCA KIEROWNIKA OPS
zzzz

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x