Jak w tych domach wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy, co proponują dyrektorzy na przyszły rok dla pielęgniarek, czy podpisujecie kontrakty z nfz.????
W moim DPS jak na razie nic się nie zmienia, spokój, nikt nic nie mówi o kontraktach,ani też nie proponuje innych rozwiązań.
Proszę odezwijcie się koleżanki.
Pielęgniarka w DPS o profilu psychicznie chorych
Re: Pielęgniarka w DPS o profilu psychicznie chorych
i tak powinno byc, zapoznaj się koleżanko z obowiązujacym ustawodawstwem - to się wszystkiego dowiesz, powodzenia w lekturze !!!
do Nock
lekturę w tym temacie śledzę na bieżąco, interesuje mnie jak to rozwiązują inne domy.
Jeżeli również śledzisz lekturę to doskonale orientujesz się, ze jest kilka opcji rozwiązania tego problemu....
Pozdrawiam
lekturę w tym temacie śledzę na bieżąco, interesuje mnie jak to rozwiązują inne domy.
Jeżeli również śledzisz lekturę to doskonale orientujesz się, ze jest kilka opcji rozwiązania tego problemu....
Pozdrawiam
do Przedmówczyń:
podajcie proszę namiary na tę ciekawą lekturę. Może jeszcze tego nie czytałam.Jestem zainteresowana pogłębić swoją niewiedzę. Dzięki
podajcie proszę namiary na tę ciekawą lekturę. Może jeszcze tego nie czytałam.Jestem zainteresowana pogłębić swoją niewiedzę. Dzięki
Ja też chętnie poczytam. Może sa jakieś nowe przepisy dotyczace pielęgniarek w DPS. My na razie staramy sie wynegocjować domową opiekę środowiskową dla mieszkańców spełniających kryteria w skali Barhel i zamierzamy zostawić minimalną liczbę pielęgniarek płaconych z pieniędzy dps aby zapewnic opieke w nocy i w dni wolne od pracy. Ale to narazie przymiarki. A jak jest w innych domach ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
dla usług kontraktowanych w skali Bartela, dla mieszkańców domów o profilu przewlekle chorych - NIE MA ŻADNYCH PROPOZYCJI !!!!! bo NFZ nie przewiduje skali Bartela dla chorych psychicznie. Natomiast w innych profilach wszystko zalezy od samych pielegniarek ( jeżeli daja się wyr...ć przez dyrektorów i ładzie samorzadową) to same beda zakładac podmioty gospodarcze i kontraktowac usługi, - DO CZASU !!! az znów zostana wyr...ne przez NFZ - powodzenia. Trzeba czekac co zrobia z tym fantem zafajdane dyrektorstwo lub samorzady, to one dostaja za to kupe kasy, a nie zwalac wszystko na pielegniarki ( ... ja tez je lubię, sa dośc smakowite, i często dośc otwarte)
winno być ....o profilu dla przewlekle psychicznie chorych ...
i pamietajcie kochane pielegniareczki nie dajcie sie byle komu wyd...ć,
i pamietajcie kochane pielegniareczki nie dajcie sie byle komu wyd...ć,
Oprócz Pielęgniarka w DPS o profilu psychicznie chorych - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Zaufanie do opieki w ZOL
ZOL w Jedliczu koło Łodzi
Wyżywienie w DPS
dps dla dziecka
umowa z rodziną poza terenem ośrodka
Specjalizacja
opiekun medyczny
KTO PŁACI I JAKA PODSTAWA PRAWNA?
PRACA
pomoc dla osoby z porażeniem kończyn
zarobki terapeutów zajęciowych w ZOLach
PROŚBA O RADĘ