pierwsze umieszczenie dziecka w pieczy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 sty 2012, 11:09

Proszę o pomoc.
W grudniu 2011 r. rodzina zastępcza złożyła wniosek o pomoc pieniężną. Postanowienie także uprawomocniło się w grudniu. Decyzja będzie wydana w styczniu b.r.
Czy powinnam wydawać decyzje tylko w oparciu o nowe przepisy i naliczyć wysokość pomocy wg nowych zasad, czy także w oparciu o ust. o pom. społ. (za grudzień).
Czy obciążam gminę 10% zwrotem kosztów.
~izabela

Napisano: 12 sty 2012, 16:37

mam taki sam przypadek!nie wiem co zrobić,nasz radca prawny bez przekonania kazał mi wypłacać wszytsko po nowemu,mimo tego ze wyrok uprawomocnił sie pod koniec grudnia.Paranoja!jestem w kropce.nadmienię że rodzina wnioske o pomoc pieniężną złożyła w tym roku!nie wiem jaką mam wydać decyzję!pomieszanie z poplątaniem!
~Ania

Napisano: 13 sty 2012, 14:21

W przypadku, gdy rodzina złożyła wniosek w grudniu to niestety należy się jej za grudzień. Też miałam postanowienie w grudniu, ale się sprężyłam i w ciągu 2 dni od złożenia wniosku wydana została decyzja i wypłacone pieniądze. Jak zrobić teraz. Może wydać decyzję za grudzień na starych przepisach z dopiskiem \"w brzmieniu obowiązującym na dzień 31.12.2011r.\". A później tak jak w przypadku innych \"starych\" rodzin. W tym przypadku odpłatność gminy nie wchodzi w grę.
~mada

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x