jesli ktos będzie miał wzór nowego skierowania to prosze o faź (0-44) 733-90-03 będze wdzięczna bo mój prawnik mówi że teraz to skierowania będziemy wydawać decyzja albo jeszcze inaczej
Ja mam pytanie dotyczace dzieci do 10 r.ż. czy kierujecie takie dzieci do placówek. Jesli tak to na jakiej podstawie. Czy to dotyczy także dzieci z iinych powiatów.
ja w sprawie skierowania, mam ten sam problem głównie z prawnikiem a i sama mam już jakiś mętlik w głowie z tymi nowymi przepisami. Proszę o maili wszystkich, którzy już może mają opracowane nowe skierowania do placówki [email protected]
z tego co mi wiadomo to POW funkcjonują przez rok od dnia wejścia w życie nieszczęsnej ustawy na dotychczasowych zasadach.ja umieściłam już 3 dzieci w różnym wieku.w podstawie powołuję sie na art. 35 ust. 1 i art. 180 pkt. 2 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 roku o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (Dz. U. 2011 Nr 149, poz. 887 ze zm.), a także na podstawie upoważnienia Dyrektora nr …………………… z dnia ………………… i postanowienia Sądu Rejonowego
w ………………… Wydział III Rodzinny i Nieletnich, sygnatura akt ……………… z dnia …………………..roku. Aktualnie oczekuję na akceptację prawnika wzoru porozumienia jakie zamierzam zawierać z gminami co do współfinansowania.