Pilna informacja z Ministerstwa - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 21 sty 2016, 12:48

faktycznie, jak nie jesteś zalogowany na forum sygnity to nie hula :oops:
to macie :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 21 sty 2016, 12:54

Dzięki Tom. :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2016, 13:11

Artykuł jest ok poza jedna totalną bzdurą, którą opiwiadaja w tym artykule pracownicy śr i to nawet jacyś kierownicy - jak nie ma mozliwości uzyskania danych przez empatię bo ona nie dział, to jest na to zapis art. 23b ust. 5 ustawy o świadczeniach rodzinnych - jak przed 1 stycznia 2016 r.wzywamy wtedy wnioskodawce do przedstawienia wymaganych danych, a nie sami o nie występujemy. Taki sam zapis jest w fa w art. 15a ust. 5.

Czytajcie przepisy a nie bzdury wygadują kierownicy do wywiadów
ops33

Napisano: 21 sty 2016, 13:24

przeczytaj dokładnie Art. 23b [Obowiązek samodzielnego uzyskania informacji i zaświadczeń] 46)

1. Organ właściwy oraz marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych są obowiązani do samodzielnego uzyskania od organów podatkowych lub ministra właściwego do spraw finansów publicznych, organów emerytalno-rentowych oraz z rejestrów publicznych, drogą elektroniczną, za pośrednictwem ministra właściwego do spraw rodziny, lub drogą pisemną, odpowiednio:
1986

Napisano: 21 sty 2016, 13:25

ops33: co stoi u Was na przeszkodzie samodzielnego pozyskania odpowiednich informacji?
emp

Napisano: 21 sty 2016, 14:01

Stoi na przeszkodzie art. 23b ust. 5 wprost przewidziany na przypadki własnie gdy empatia nie działa nie z naszej winy, plus duzo pracy z św. rodzicielskim plus dużo pracy z zł za zł.
Umiejśtność czytania przepisów to jak widać duzy problem na tym forum - nie ja pierwszy to zreszta wskazuję.
ops33

Napisano: 21 sty 2016, 14:13

ops33 pisze:Stoi na przeszkodzie art. 23b ust. 5 wprost przewidziany na przypadki własnie gdy empatia nie działa nie z naszej winy, plus duzo pracy z św. rodzicielskim plus dużo pracy z zł za zł.
Umiejśtność czytania przepisów to jak widać duzy problem na tym forum - nie ja pierwszy to zreszta wskazuję.
Tak, dużo pracy ze świadczeniami to jest przeszkoda w pozyskaniu informacji. Obśmiałem sie jak norka :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2016, 16:07

ludek pisze:
ops33 pisze:Stoi na przeszkodzie art. 23b ust. 5 wprost przewidziany na przypadki własnie gdy empatia nie działa nie z naszej winy, plus duzo pracy z św. rodzicielskim plus dużo pracy z zł za zł.
Tak, dużo pracy ze świadczeniami to jest przeszkoda w pozyskaniu informacji. Obśmiałem sie jak norka :lol:
Jak dla mnie goniące terminy i ludzie czekający na pieniądze są głównym problemem. Szybciej interesant dostanie dokument z ZUS, UP lub US niż my otrzymamy odpowiedź drogą pisemną. Oczywiście można przedłużać postępowania i czekać, ale chyba nie o to chodziło?
trolololo

Napisano: 21 sty 2016, 23:21

tylko jest jeden problem, coraz więcej placówek czy to US czy ZUS nie wydaje zaświadczeń stronom - bo to gmina ma obowiązek/ nie możliwość/ wystąpić o informacje a jak nie działa Empatia to trzeba pisać i polecony ze zwrotką - właśnie dlatego nie ma czasu - to dla uśmiechniętej norki - ludka- w ramach wyjaśnień
Bziki

Napisano: 22 sty 2016, 10:33

Przepis szczególny art. 23b ust. 5, jak wół wskazuje, że jak nie działa empatia nie z winy organu własciwego, to strona przynosi sama zaśw/informacje, a wy dalej swoje brednie, że to organ własciwy wystepuje do innego organu.
To jest właśnie obraz "kompetencji" pracowników śr - kompletny analfabetyzm.
olix

Strona 3 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x