Pilna sprawa - Warunki dla dziecka - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 sie 2014, 8:56

Witam, sytuacja jest nie ciekawa, jest dziecko i chciałem się dowiedzieć czy to są odpowiednie warunki dla niego? Jeśli nie to proszę o jakieś informacje jak zareagować.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jak pomyliłem działy to przepraszam, ale nie wiedziałem gdzie to dać.
luksus2000
Praktykant
Od: 21 sie 2014, 8:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2014, 10:36

posprzątać i po problemie
t.franek

Napisano: 21 sie 2014, 10:44

To nie są dobre warunki do wychowania dziecka :lol: co prawda ma się czym bawić , ma co jeść , ma dach nad głową- ale..wychowuje się w syfie.
Koniecznie zaangażować perfekcyjną panią domu czyli asystenta rodziny i po problemie.Niezaradność życiowa/ osobista tam jest i tyle...
emilka14

Napisano: 21 sie 2014, 10:45

A jak tam jest tak od długiego czasu ? Nie można zrobić coś by do ojca dziecko poszło ?
luksus2000
Praktykant
Od: 21 sie 2014, 8:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2014, 11:34

Postraszyć mamuśke.
t.franek

Napisano: 21 sie 2014, 12:03

aaaaa...to dziecko wychowuje się przy mamusi. Oczywiście że jest możliwe aby dziecko zamieszkało u ojca- stanowią o tym art.106 kro art.107i 109 np. Sądzę że w tym konkretnym przypadku może być tak- że władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom żyjącym w rozłączeniu ( tak?) - i Sąd może zmienić /określić sposób jej wykonywania ( czyli dziecko oddać pod faktyczną opiekę ojca) - ale nie na podstawie takich dowodów jak zdjęcia powyżej. To za mało. Jeśli taki stan rzeczy czyli burdel w mieszkaniu "u mamusi" utrzymuje się od dłuższego czasu - instytucja OPS ma / powinna skierować działania wspierające funkcje op- wych mamusi- (i jak byk stoi o tym w ustawie o wsparciu rodziny) - by ta ogarnęła się w temacie - dopiero zaś jak odmawia współpracy, sytuacja nie ulega poprawie - a ty poddasz dowody na to - że " dobro dziecka " czyli jego rozwój psychofizyczny jest zagrożony - Sąd wyda odpowiednie zarządzenia ograniczające względem mamusi! i co zrobi ? Sądownie zobowiąże do pracy z AR. :lol: Ale póki - co to mamie ( na podstawie tych zdjęć nic nie zrobicie )-MOIM ZDANIEM- bo są tu mądrzejsi....
Zresztą nie o to chodzi - żeby działać interwencyjnie od razu .
emilka14

Napisano: 21 sie 2014, 12:04

Po pierwsze nie powinno się umieszczać takich zdjęć w internecie bez zgody właściciela bądź użytkownika mieszkania.
Po drugie "nakazać", zmotywować do posprzątania. Ja mam taką zasadę, że wchodząc w środowisko i widząc taki bałagan mówię wprost, że jest bałagan, powinien Pan/ Pani wstydzić się itd. i musi Pan/Pani jak najszybciej posprzątać. Ile czasu Pan/Pani potrzebuje ? Klient twierdzi, że np. 3 dni to po 3 dniach wchodzę ponownie i jest już lepiej i co jakiś czas wchodzę na monitoring środowiska.
ela55

Napisano: 21 sie 2014, 12:25

ela daj spokój - jaka zgoda ...co piąte mieszkanie klienta OPS wygląda identycznie jak na tych zdjęciach.. podejrzewam.
emilka14

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x