zadaniowy czas pracy a umowa o pracę - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 sie 2014, 9:28

Jestem nowa jako AR. I mam pytanie odnośnie umowy. Jestem zatrudniona na umowę o pracę i kierownik powiedział że mam pracować nie od 7-15 tak jak mops tylko w zależności od potrzeb w godzinacvh póżniejszych, co jest jasne bo trzeba poczekać aż dzieci wrócą ze szkoły. Powiedzcie mi tylko co to jest zadaniowy czas pracy?? Chodzi to tylko o to że mogę pracować w dowolnie wybranych przez siebie godzinach po 8h dziennie? A co jeśli jednego dnia okaże się że pod koniec 8 godziny sytuacja będzie ywmagała żeby dłużej zostać? Moę sobie skrócić pracę dzień później? Czy w papierach muszę mieć po 8h każdego dnia?
Z góry dziękuje za odpowiedź
takisiak

Napisano: 20 sie 2014, 12:56

Czas ten rozliczany jest przy wzięciu pod uwagę okresu rozliczeniowego, nie jestem pewna ale chyba trzymiesięcznego. Czyli w praktyce możesz pracować w ciągu dnia nawet 10h a w innym 3h ale ogólna liczba tych godzin w trzymiesięcznym okresie rozliczeniowym musi wynosić dokładnie tyle ile wynosiłaby gdybyś pracowała 8h dziennie czyli 40 w tygodniu, 160 w mc-u itd; najbezpieczniej spytać w dziale kadr w swoim OPSie ;) Żeby się nie pogubić, najrozsądniej chyba jest pilnować żeby 40 ogółem w tygodniu się zgadzało. Ja co prawda zatrudniona jestem na um - zlec. ale liczę że nie będzie to wieczność. W Kodeksie Pracy masz to opisane szczegółowo.
Lisbeth

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x