Witam!
Co zrobić jeśli rodzina nie wyraża zgody na wsparcie asystenta rodziny? Wpinam zgodę do teczki i odkładam na półkę? Czy kieruję wtedy pismo do sądu? JAk to jest? Sorry jestem nowa i nie orientuje się w tym jeszcze.
POZDRAWIAM
ASYSTENT pisze:witam, mam rodzinę do której jeżdżę już rok. Współpraca z nią jest bardzo ciężka ponieważ kobieta jest chora psychicznie a mąż jest alkoholikiem pracuje w tygodniu a przyjeżdża tylko na niedzielę. Kobieta gdy ma pogorszenie choroby to wyzywa asystenta i obwinia go za wszystkie niepowodzenia, ciągle jej powtarzam ze współpraca jest dobrowolna. Powiem szczerze ze nie chce pracować z ta rodziną, boje się tam czasami jechać, mam dość takiego traktowania. Czy ja sama moge zrezygnować z tej rodziny, czy to jest moje niepowodzenie? nie umiem pracować z osoba tak chorą.Z innymi rodzinami nie mam takich problemów ale nie da się wszystkich zadowolić.
wydaje mi się, że w tym wypadku nie powinno być asystenta skoro jest choroba psychiczna. A czy są tam dzieci??asytsten pisze:ASYSTENT pisze:witam, mam rodzinę do której jeżdżę już rok. Współpraca z nią jest bardzo ciężka ponieważ kobieta jest chora psychicznie a mąż jest alkoholikiem pracuje w tygodniu a przyjeżdża tylko na niedzielę. Kobieta gdy ma pogorszenie choroby to wyzywa asystenta i obwinia go za wszystkie niepowodzenia, ciągle jej powtarzam ze współpraca jest dobrowolna. Powiem szczerze ze nie chce pracować z ta rodziną, boje się tam czasami jechać, mam dość takiego traktowania. Czy ja sama moge zrezygnować z tej rodziny, czy to jest moje niepowodzenie? nie umiem pracować z osoba tak chorą.Z innymi rodzinami nie mam takich problemów ale nie da się wszystkich zadowolić.