Pilne! Czy ktoś wie co zrobić w takiej sytuacji?

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
nowa21
Stażysta
Zajmuję się: SR/FA
Kontakt:

Pilne! Czy ktoś wie co zrobić w takiej sytuacji?

Post autor: nowa21 »

Pracodawca chce mi dać dodatkowo nowe zadania do realizacji (które będą ogromnym obciążeniem- jak dla mnie to praca na co najmniej połowę etatu dla nowej osoby) poprzez zwiększenie zakresu czynności. Obecnie jestem już bardzo obciążona swoimi obowiązkami i jeszcze przejęłam pewną część pracy po koleżance. Tłumaczę cały czas, że nie jestem w stanie podołać temu wszystkiego- wiem, że nie będę w stanie zrealizować tego wszystkiego w przewidzianych terminach.

Czy ktoś mi powie, co mam zrobić w takiej sytuacji ( poza zwolnieniem się)? Mam na myśli- co przepisy prawa mówią o sytuacji, gdy pracownik jest przeciążony pracą, którą nie jest w stanie wykonać w terminie.
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: Pilne! Czy ktoś wie co zrobić w takiej sytuacji?

Post autor: mgops7 »

trudna sytuacja...kiedyś na szkoleniu słyszałam, że w takiej sytuacji trzeba notować wszystko co się robi w danym dniu, żeby udowodnić, że ma się nadmiar...można próbować
ODPOWIEDZ