PILNE!Podstawa prawna do odmowy stypendium-brak kontaktu - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 cze 2014, 10:18

Sprawa wgląda nastepująco: prawdopodobnie klientka wyjechała za granicę , wniosek na stypendium złozony, ale ni8e odebrała decyzji, wielokrotnie juz wysłano zdecyzję pocztą i mimo tego zwrotki wraz z decyzją wróciły z adnotacją nie podjeto w terminie. jakie są mozliwości prawne , odpowiednie artykuły uzasadnienie do odmowy bądz wstrzymania wypłaty, lub ewentulnie co innego mozna jeszcze zrobić.
I jeszcze jedno pytanie ile razy w roku wydajecie decyzje na stypendium i czy liczycie dochód z kazdego miesiąca?
Prosze o pilna odpowiedź.
I...

Napisano: 11 cze 2014, 12:13

przeczytaj sobie art. 40 - 47 kpa
Marta_16

Napisano: 11 cze 2014, 12:40

Tak tylko kpa nie załatwia mi problemu decyzji i tego, ze pieniązki nie zostały odebrane, a kontaktu brak...
I...

Napisano: 11 cze 2014, 14:03

Pieniązki zostawic do rozdzielenia na nastepne stypendia a decyzja moze wygasniecie?
Marta_16

Napisano: 12 cze 2014, 8:43

chyba będę miała podobny przypadek...ale wydaje mi się, że zgodnie z KPA pismo uważa się za doręczone z upływem terminu awizowania na poczcie. Nie wiem jak u Was, ale u nas stypendium przyznane jest w formie refundacji poniesionych wydatków, a w decyzji oznaczony jest termin, do jakiego mają donieść dowody poniesienia kosztów. Więc jeżeli pismo doręczone czyli: wiedzą, do kiedy przynieść faktury, ale nie przynieśli= nie ma refundacji= nie ma wypłaty. Oczywiście zawsze mogą się zwrócić o przywrócenie terminu, ale bądźmy szczerzy: ZAWSZE mogą się o to zwrócić, nawet w przypadku prawomocnej decyzji odmownej...
kat

Napisano: 12 cze 2014, 8:52

A można prosić o jkiś wzór decyzji odmownej apropos tej sprawy. bardzo proszę, szczególnie bym potrzebowała podstawy prawnej,
Z góry dziekuję!
I...

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x