PILNE! zawarcie związku małżeńskiego jaki dochód męża? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 lis 2016, 11:30

Pomóżcie PROSZĘ, dziewczyna miała dziecko i samotnie je wychowywała brała 500 +, w składzie tylko ona i dziecko. wyszła za mąż za ojca tego dziecka we wrzesniu, dostarczyła mi teraz akt małżeństwa. doliczam do składu rodziny męża i jaki dochód mam mu policzyć? Pracę rozpoczął w kwietniu 2016 - więc liczę za maj?, czy zmiana sytuacji we wrzesniu i liczę jego uzysk za październik?
pomóżcie bo już zgłupiałam.
guka

Napisano: 19 lis 2016, 15:16

W tym przypadku zmiana sytuacji rodzinnej nastąpiła we wrześniu, więc za wrzesień już by się nie należało, ale że świadczenie jest niepodzielne to zmiana następuje od października.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2016, 20:17

do noteev - ok, ale męża uzysk za który miesiąc liczyć? w roku bazowym dochodu nie miał a obecną pracę zaczął od kwietnia.
nie wiem za jaki miesiąc wymagać zaświadczenia o wynagrodzeniu :(
guka

Napisano: 19 lis 2016, 20:54

No jak to za jaki...? Uzyskał w kwietniu, to za maj. We wrześniu stał się członkiem rodziny, więc od października zmiana.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2016, 23:06

ok chciałam się upewnić dzięki ;)
guka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]