zalamana - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 lis 2016, 15:04

Witam.chciałabym podzielić się "wrazeniami" po kilkumiesiecznej pracy w ops a raczej wyzalic bo oczywiscie w pracy nie mozna. W ops pracuje od niedawna w zasadzie od ruszenia 500+ i już mam dość. Pracujemy w niewielkiej gminie ale to jest chyba najgorsze bo nie jesteś od jednego ba dwóch nawet trzech rzeczy ale masz być od wszystkiego. Nie można wziąć się i skupić na jednej rzeczy i być z tego dobrym bo nie ma czasu. Jesteśmy we dwie od 500 (400dezyji i ciagle przeliczanki) rodzinnego (tez podobna liczba) i wszystkich dodatkow fa dodatków energ mieszkaniowych stypendiów. Nie wyrabiamy się zostajemy po godzinach czasem chodzimy w weekendy zarabiam trochę powyżej minimalnej. Jestem już zmęczona ciągle myślę o pracy czy ok czy nie zapomniałam o czymś czy dobrze zrobiłam. A jak dostalam sie do pracy po kilku etapach to myslalam ze bedzie tak dobrze budzetowka biuro itp. We wcześniejszej pracy i teraz w sumie też słyszę komplementy ze porządek ze dokladna bo sprawdzam po kilka razy (chociaż to powoduje też ze jestem mniej wydajna wolniejsza) ze szybko lapie itd. Mam nadzieje ze to taki okres
X-XII a potem się uspokoi. Chociaż jak za rok dojdzie jeszcze w tym czasie 500 rodzinne i stypendia fa no i te inne to nie wiem. Widzę że są braki kadrowe a tym samym niektóre rzeczy są spychane na drugi plan i traktowane po macoszemu. Wcześniej były dwie osoby później doszłam ja miało już być ok między czasie jedną osoba się wykruszyla i jesteśmy dalej dwie tylko obowiązków więcej. I jak pomyślę że kolejne sprawozdanie gdzie zupełnie nie wiem co napisać jest do poniedz to myślę tylko o tym że pójdę do kierownika i powiem ze jak sobie chce moze mnie zwolnić ale nie napisałam nic. A jak wy macie?
gosc7o

Napisano: 19 lis 2016, 18:27

witaj w klubie...
początkująca

Napisano: 19 lis 2016, 23:16

nie martw się nie jesteś sama, nie mam zielonego pojęcia jak inni sobie radzą z nawałem pracy, tego się nie da robić idealnie i zgodnie z przepisami i jeszcze te porąbane sprawozdania. A wszystko to za marne grosze!!!
do każdego świadczenia powinna być zatrudniona inna osoba, wykorzystują ludzi jak tylko mogą :x a nagrody i inne dodatki to sobie biorą :evil:
guka

Napisano: 21 lis 2016, 11:22

Popieram i rozumiem mam to samo
Marysia23

Napisano: 21 lis 2016, 11:34

a jakie sprawozdanie masz do dzisiaj?
Gość

Napisano: 21 lis 2016, 11:49

Przytulam!

Też jestem sama jedyna :(, 500+, świadczenia rodzinne i fundusz.. [ok. 200 decyzji] i również pracuję od kwietnia. nie mam się nawet kogo poradzić, dopytać.. wrrr

co do sprawozdania dot. wpływu 500+ na szybko kilka zdań ode mnie:
"Poprawiła się kondycja finansowa najuboższych rodzin w naszej gminie. Zwiększyła się konsumpcja. Zauważa się wzrost demograficzny w porównaniu do lat ubiegłych, a także odpływ aktywnych zawodowo z rynku pracy oraz osłabienie motywacji do pracy.

hehehe
zielinka
Stażysta
Od: 25 paź 2016, 21:46
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2016, 12:14

U nas nie ma tego sprawozdania ale mogę Wam podpowiedzieć jak to jest u nas z ludźmi bo dużo z nimi rozmawiam: ludzie są zadowoleni, zwiększa się ich pewność, stabilność sytuacji dochodowej. Ludzie remontują i kupują. Na pewno 500+ wpłynęło na rezygnacje ludzi z umów na jakieś drobne części etatu.. Część interesantów wspominała o chęci odkładania kasy z 500+ na konto dla dzieci.
Pietras
Stażysta
Od: 18 lis 2016, 9:03
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 21 lis 2016, 15:27

Witam,
mam pytanie odnośnie sprawozdania z realizacji programu "rodzina 500 plus" za okres od 01.04.2016r. do 31.10.2016r., jak uzyskać z systemu Sygnity ( bądź procedure pobrania pliku - jeżeli taki istnieje) danych potrzebnych do wypełnienia tabeli sprawozdania o świadczeniu wychowawczym w pkt 1(liczba rodzin wielodzietnych od 3 dzieci mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego, w tym na pierwsze dziecko, pkt. 3 ( liczba rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego i jednocześnie pobierających zasiłek rodzinny), pkt. 4 (liczba rodzin mających ustalone prawo do świadczeń rodzinnych, którym nie przysługuje prawo do świadczenia wychowawczego) pkt. 4.1. ( w tym mających ustalone prawo do zasiłku rodzinnego), 4.2. ( w tym mających ustalone prawo do świadczeń rodzinnych).
kamelka
Praktykant
Od: 21 lis 2016, 15:12
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x