witam
mam do was pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć takie wątku na forum, czy po przyznaniu dodatku informujecie zarządcę budynku zwykłym pismem czy przesyłacie decyzję. bardzo proszę o odpowiedź chcę się tylko upewnić
Oczywiście, że powinno się wysłać kopię zarządcy wynika to z art. 7 ust. 7 ustawy o dodatkach mieszkaniowych "Decyzja w sprawie dodatku mieszkaniowego powinna być wydana w ciągu miesiąca od dnia złożenia wniosku oraz doręczona wnioskodawcy i zarządcy lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny".
Ja wysyłam decyzję( kopię decyzji-oryginał do strony, a druga kopia zostaje wraz z aktami sprawy w dziale) także decyzja zostaje dostarczona do zarządcy tak jak wyżej, robię to zawsze przy wypłacie wraz z zalącznikami oraz listami przelewów:)
Ja również drukuję w 3 egzemplarzach jak MałaMi, ale wiem, że zarządca nie powinien dostawać takiej decyzji, gdyż nie jest uprawniony do tego, żeby mieć w posiadaniu pewne informacje dotyczące wnioskodawcy i jego rodziny. Nawet miałam gdzieś pisemko no ten temat od GIODO...
Zarządca powinien otrzymać decyzję przyznającą w oryginale, natomiast w odróżnieniu od decyzji do naszych akt i dla wnioskodawcy - na decyzji dla zarządcy powinny się znajdować tylko podstawowe informacje (kwota, okres przyznania itp.). To tyle teorii. Z praktyką bywa różnie.