podział mieszkania i nieprawdziwe dane we wniosku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 31 mar 2017, 9:25

hej,
po raz kolejny liczę na Wasze wsparcie.
Pan złożył mi wniosek wpisując w członków gospodarstwa domowego siebie , synowa oraz wnuków. nie dostarczył dokumentów o sytuacji pozostałych osób, wiec poszło wezwanie. Między czasie, zdecydowaliśmy się na wywiad-bo nie do końca chciało mi się wierzyć, ze to wszystko tak wygląda, jak on mówi- no i wyszło w nim, że pan prowadzi odrębne gospodarstwo domowe, jest wyrok na podział mieszkania, z którego wynika, iż pan ma prawo zamieszkiwać tylko w 1/3 mieszkania i pokrywać opłaty za tę część. on twierdził u mnie, że pokrywa opłaty za całość, co absolutnie nie jest prawdą-poza miesiącem luty, w którym faktycznie po X latach opłacił 1 rachunek(mam rachunki żony, która je opłaca). żonę w ogóle pominął we wniosku, choć kobieta tam mieszka(2/3 jest jej). Mam oświadczenia i żony i synowej, że to one płaca za rachunki, że wnioskodawca praktycznie tam nie przebywa, synowa dopisła mi, że ona nie dostarczy żadnych dokumentów pod wniosek potwierdzających jej sytuację materialną oraz nie udostępnią faktury i rachunku za śmieci, które on powinien dostarczyć, prowadza obrebne od niego gospodarstwo domowe.
czekać, aż pan odbierze wezwanie(w co wątpię..)i liczyć 7 dni na dostarczenie dokumentów- wniosek bez rozpatrzenia, czy dać odmowę.. jeśli odmowę, to na jaki artykuł bo 7 ust. 3 nas ogranicza.. dodam, że pan jest głównym najemcą mieszkania.
dzięki za wasze podpowiedzi.
MałaMi89
Stażysta
Od: 09 sty 2017, 19:39
Zajmuję się: sekretariat, dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne

Napisano: 31 mar 2017, 15:21

moim skromnym zdaniem pozostawienie bez rozpatrzenia by było najprostsze ... gościowi zamknie się drogę a przy ponownym składaniu wniosku (czego pewnie już nie zrobi) to można mu przypomnieć że za fałszywe dane odpowiada się karnie
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2017, 16:58

uchroń mnie Boże przed kolejną sprawą karną(już mam z moim ulubieńcem jedną, druga chyba ruszy..3 umowy w tej samej dacie dla jednej osoby, różne metraże i opłaty..)
z tym wezwaniem, też mi sie wydaje droga najprostsza tylko, że czasowo dłuższa, bo on mi wezwania nie odbierze, bo go nie ma w domu, awizo jest..
MałaMi89
Stażysta
Od: 09 sty 2017, 19:39
Zajmuję się: sekretariat, dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x