Zalezy dlaczego jest zerowe: dopiero załozony licznil? strona nie mieszka? dopiero zaczęła mieszkać lub inna przyczyna-jezeli dopiero załozony licznik i jest zero to prawdopodobnie rachunek jest szacowany ? ja wyliczylabym cene kwk obowiazujaca dla danego regionu Polski, np. dla regionu slaska cena 0,5275 zl.
Wnioskodawca składa wnioski od ładnych paru lat, w teczce zero rachunków za energię, cena kWh zawsze była brana "z sufitu". Czy mieszka? Nie mam pojęcia, upoważnienia i legitymacji nie posiadamy - wywiadów nie robimy.
To dziwne że nie robicie wywiadów-skoro jest takie rozporzadzenie- chyba ze jestescie bogatym miastem lub gminom i nie zalezy im na oszczednosciach-my przeprowadzamy ich bardzo duzo i z tego tytulu sa ogromne oszczednoscie, a co do Twojego pytanie skoro nie ma rachunkow to niech strona przy skladaniu wniosku na oswiadczeniu pod odpowiedzialnoscia karna napisze ze nie posiada pradu i masz podkladke ze nie wyliczylas/es ryczałtu a na decyzji adnotacje ze zgodnie z art. Zgodnie z § 3 ust. 1-3 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 grudnia 2001 r. w sprawie dodatków mieszkaniowych, podstawę obliczenia ryczałtu na zakup opału stanowi równowartość kilowatogodziny energii elektrycznej według rachunku za ostatni okres rozliczeniowy, z wyłączeniem opłaty abonamentowej oraz stałych opłat miesięcznych, na 1 m2 normatywnej powierzchni użytkowej.
Pan/Pani oświadczył/a, iż nie jest stroną umowy z dostawcą energii, w związku z czym nie otrzymuje rachunków za energię elektryczną. Z uwagi na brak możliwości ustalenia stawki za 1 kWh, przy obliczaniu ryczałtów za brak centralnego ogrzewania, centralnie ciepłej wody i gazu, przyjęto stawkę 0,00 zł.
jakąś tam umowę ma, bo przecież rachunek dostaje, ale zużycie energii = 0. stawiam na to, że w zimie mieszkała z córką/synem? wszystko w domu odłączone, dlatego zużycie zerowe.
Czy gmina bogata? Nie wiem, w każdym razie nikt nam wywiadów robić nie każe, widocznie stać nas na wypłacanie dodatków, niektórym się nie należy ale...
Jeżeli przedstawa fakturę, w której zużycie jest 0, to możesz policzyć cenę jednostkową.
I z tego co mi wiadomo (a wiadomo ze szkolenia), nie można nie policzyć ryczałtu jeżeli ktoś nie ma co ccw i gazu przew. bo to niezgodne z rozporządzeniem. Poza tym, kiedy chciałam spróbować kiedyś nie liczyć ryczałtu bo zużycie było zerowe to system nie przyjmował czegoś takiego jak zerowa KWH. Pracuję na PUMIE gdyby ktoś pytał. Pozdrawiam