płace w Domach Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 12 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 25 paź 2010, 21:43

Jak Wam zabiorą KARTĘ to chociaż zapanuje SPRAWIEDLIWOŚĆ. Widzę osoba \"trik \" nie chciałaby pracować 40h tygodniowo mieć 26 dni urlopu itp. !!!!!!!!!!!!!!!
~Jola

Napisano: 26 paź 2010, 1:24

Do aguś
Kiedy ta ustawa wchodziła w życie nie mieliśmy was w nosie choćby dlatego, że was nie było-zaczęto zatrudniać na KP PO wejściu tej ustawy, a nie PRZED. Też nikt nie wiedział jak to będzie. Życie pokazało, że macie źle. Nie ma powodu sądzić, że państwo polskie zatroszczy się nagle o wszystkich wychowawców jak odbiorą nam KN. Myślę, że będzie wręcz przeciwnie. Co do konstytucji...stary już jestem i prostak więc mi tu z konstytucją nie wyjeżdżaj. Wystarczy, że moje dziecko ma zagwarantowane w konstytucji prawo do bezpłatnej oświaty i służby zdrowia , a jakie one bezpłatne wie każdy...
Do Joli
Różnica miedzy moim i twoim myśleniem jest taka, że ty w ramach sprawiedliwości chcesz żeby wszyscy mieli g... a ja wolałbym, żebyś ty miała te same \"przywileje\" co KN. Zgadzam się, że dwoistość sposobu zatrudnienia jest fatalna co widać choćby na tym forum, ale do ciężkiej chol.ery, nie mam zamiaru rezygnować z tego co osiągnąłem robiąc zakichany awans zawodowy przez kilkanaście lat tylko dlatego, że kiedyś jakaś banda wprowadziła ten bajzell! To, że teraz druga banda chce wprowadzić \"sprawiedliwość\", która polega na tym, że wszyscy dostaną wała - oburza mnie jeszcze bardziej.
Przemyślcie to.
~trik

Napisano: 26 paź 2010, 11:32

niestety takie sa realia naszego państwa:(!!!! pewnie bedac zatrudniona na KN tez bym walczyla o to by mi czegoś nie zabrano.wszedzie sie szuka jednak oszczednosci i nie majac pojęcia o trudach pracy nikt nie pomysli o podwyżkach dla wszystkich.Mam nadzieje ze jesli bedziemy juz wszyscy pracowac na KP to wtedy bedziemy razem walzzyc o rózne przywileje równe dla wszystkich!!!:)
~zosia

Napisano: 26 paź 2010, 12:24

Bądźmy realistami.Nasze państwo nie jest w najlepszej kondycji finansowej. Nie liczyłbym na zbyt wiele. Najlepiej by było gdyby ustalono odgórnie jednakowe stawki na poszczególnych stopniach dla całego kraju. Nie było by różnic że jedne wychowawca zatrudniony na KP np. na śląsku zarabia wiecej a ten sam wychowawca na podkarpaciu zarabia mniej a maja taki sam stopień.
Wy z KN oczekujecie zrozumienia od nas ale czy wy rozumiecie nas . Od 5 lat pracuje w placówce 40 godzin tygodniowo , 365 dni w roku, podczas gdy mój kolega zatrudniony na kartę nauczyciela robi to samo tylko w mniejszym wymiarze czasowym, o przywilejach nie bede się rozpisywał bo wszyscy wiedzą jakie one są i skupie się na pieniądzach. Przychodzi dzień wypłaty ja na ręke dostaje 1300 zł a kolega z z KN 2300. Kolego Trick pytam jak ty byś reagował na moim miejscu? Nasuwa mi się taka myśl \" NAJEDZONY NIE ZROZUMIE GŁODNEGO\"
~Zawisza

Napisano: 26 paź 2010, 13:30

bardzo Ladnie napisane Zawiszo!!
~zosia

Napisano: 26 paź 2010, 14:44

Po co tyle zamieszaznia o kartę nauczyciela i o zarobki, skoro w 2015r. Domy dziecka zostaną całkowicie zlikwidowane...
~XMEN

Napisano: 26 paź 2010, 14:57

wierzysz w cuda?!!!!bo ja nie:)
~zosia

Napisano: 26 paź 2010, 18:58

Brawo dla Zawiszy \"NAJEDZONY NIE ZROZUMIE GŁODNEGO\" nic dodać nic ująć.
Praca i stanowisko takie same, a zarobki ??????!!!!!!!!!!!! I co Panie trik mamy siedziec cicho???
~Jola

Napisano: 26 paź 2010, 21:43

Skoro mnie Jolu znowu wywołujesz do odpowiedzi - proszę bardzo
Nudzi mnie już powtarzanie wciąż tego samego. Zanim cię ta żółć, którą tu ulewasz, zaleje do imentu zadaj sobie trud przeczytania od początku tej dyskusji. Czy ja napisałem, że macie siedzieć cicho? CHODZI O TO, ŻEBYŚCIE MIELI TO SAMO CO KN a nie odwrotnie!
~trik

Napisano: 26 paź 2010, 22:06

Wiadomą sprawą jest,że z Kp na KN nie przejdziemy bo to nierealne, realne jest, że do 2013r karty w placówkach op. - wych. nie będzie. Nie możemy mieć tak samo jak Wy - nie oglądasz człowieku TV dług publiczny rośnie rząd szuka możliwości jak z tego wyjść podwyżek nie ma , więc my KP dalej będziemy zarabiać po śr.1500 zł.
Nasze działania nie idą w kierunku zabrania KN lecz równego traktowania ludzi na tym samym stanowisku,(BEZ WZGLĘDU NA TO KTO KIEDY SIĘ URODZIŁ), a że nie ma innego rozwiązania jak zabranie KN to już nie nasza wina. Pozdrawiam
~Jola

Strona 12 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x