Witam, czy orientujecie się jakie są zarobki początkującego wychowawcy w MOW lub MOS i czy pracuje się tam według KP czy KN? Bardzo dziękuję za odpowiedzi:))
Bardzo dobre, przecież to budżetówka Podstawy stażysta ma 2k na rękę + nadgodziny po prawie 40zl/1h. Nocek stażysta nie dostanie, ale dyplomowany na zastępstwie to 300zl za dużur nocny wyciągnie. Do tego kasa na święta, na wakacje (a pamiętaj że tu 35 dni urlopu wg KN) i kasa na co tam jeszcze chcesz a i zapomniałabym o bezprocentowych pożyczkach! Haha, oczywiście każdy narzeka, więc się nikt nie chce chwalić.
20 lat pracy w MOW, wychowaca dyplomowany 2800 netto w tym 30% dodatku za trudne warunki pracy oraz 15 %nocnego, dodatkowo godziny nadliczbowe w zalezności od miesiąca średnio ok. 1000 netto.
ZEKS coś Ci się chyba pomyliło!!! wychowawca dyplomowany stawkę ma 2799 + 30 % dodatku za trudne warunki pracy, zapomniałeś dodać że jest jeszcze 20 % wysługi lat + dodatek motywacyjny (w różnych gminach w różnej wysokości) tak że wychodzin grubo ponad 4.000 netto + ewentualne nadgodziny i dodatek nocny. tak że nie narzekaj
Dlaczego 30% a nie 50%? Coś się zmieniło? 30% \"za trudne...\" to kiedyś było w domach dziecka i w specjalnych ośrodkach. A swoją drogą to ile macie za trudne? Oczywiście pytam się tych z KN, bo według MPiPS pracownicy z KP nie mają trudnej pracy .
Do n.
Czy ja napisałem że narzekam...? Poza tym kłania się matematyka : 2799brutto + 1500 brutto (dodatek za trudna pracę 30% , satażowe 20%, motywacyjny 3%, nocny 15% ale za 32 godziny w miesiącu )= 4500 BRUTTO!!!!! Po odliczeniu podatku i zusu = ok.2900 netto. Odliczając PZU i inne składki np. UKS wychodzi ok 2800 na rękę. więc wszystko się zgadza.
Nadgodzin nie mam, bo pracuję jeszcze w ZK, ale koledzy mają za nie dodoatkowo miesięcznie ok 1000 netto.