Placówki
Re: Placówki
Pracowałam kilka lat,ale nie wspominam miło.Pracownicy świeccy się nie liczą, są bo muszą być.Robią wszystko, a zasługi przypisują sobie siostry.Jest to bardzo przykre.Na wyjazdy, wyjścia do kina, na lody chodzą siostry ,na zakupy, wywiadówki świeccy.Zdanie dzieci jest ważniejsze niż wychowawcy świeckiego, przekaz informacji dotyczącychdzieci i organizacji beznadziejny, zarobki niższe niż w placówkach świeckichbo bez nocek, premi, nawet wakacyjnego nie ma,Totak w eleganckim, kulturalnym skrócie.
Dziękuje Olu za odpowiedz. A jeszcze mam pytanie jak te siostry dało się z nimi dogadać, czy na każdym kroku utrudniały pracę.
Panie psycholog to Ty??cały czas nie wiesz co zrobić????
Ludzie odradzają pracę u sióstr.Takie samo mam zdanie.Powody jak wyżej.
Zamiast rostrząsac w kółko to samo poszukaj pracy w szkole albo poradni.Tam jest karta nauczyciela.będziesz miał 100 procent lepiej niż w jakiejkolwiek placówce.
Ludzie odradzają pracę u sióstr.Takie samo mam zdanie.Powody jak wyżej.
Zamiast rostrząsac w kółko to samo poszukaj pracy w szkole albo poradni.Tam jest karta nauczyciela.będziesz miał 100 procent lepiej niż w jakiejkolwiek placówce.
na samodzielność nie masz co liczyć, wszystko pod dyktando sióstr nawe jakmasię wnuki jak ja to itak ichzdaniem świecki nic nie wiei nieumie sam.Poaodzenia
I teksty sióstr w stylu "Tylko w ciąże umiecie zachodzić".Mam nadzieję,że ciążę masz za sobą Alicjo90.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wszelkie placówki powinny być świeckie i wolne od religii. Takie jest moje zdanie. Współczuję pracownikom i wychowankom, że muszą to znosić.
To fakt,że zwolnienia z tytułu opieka nad zdrowym lub chorym dzieckiem jest żle postrzegana przez siostry, które żyją w swoim świecie, chcą zrozumienia z naszej strony,ale nas nie próbują rozumieć, mamy być zawsze do ich dyspozycji, o każdej porze dnia , urlop , chorobowe, dzień wolny zawsze w pogotowiu, bo mogą zadzwonić, a nie odebranie telefonu jest wgnich skandalicznym zachowaniem. Natomiast uważam, że instytucje takie powinny być wspomagane przwz siostry a nie prowadzone. Pewne zasady stosowane przez siostry są słuszne, ale niestety tylko niektóre.Ja odpoczywam już drugi rok od sióstr i wierzcie nie nadal nie mogęsię pogodzić z tym, czego tam doświadczyłam, tyle upokorzenia, a wychowankom współczuję.
Mam takie malutkie pytanie czy na te wyjazdy, tak byście jeździli w swoim wolnym czasie ...?
Oprócz Placówki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Z jakich środków utrzymywane są placówki socjalizacyjne?
Potrzeby materialne placówek
Awans zawodowy
Co zrobić z leniwą koleżanką?
Co z wychowankiem na ucieczce jeśli chce popełnić samobójstw
Opłata za placówkę
Zarządca majątkiem wychowanka
leki
dowiezienie dzieci do domu Dziecka
zarobki w dd
Dlaczego niczego z życia nie uczą w placówkach ?
Psycholog
Pelnoletni wychowanek
Zabieranie dzieci z powodu biedy
Placówki Wsparcia Dziennego
urlopowanie