Placówki

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
Alicja90

Placówki

Post autor: Alicja90 »

Witam. Czy ktoś pracował w placówce prowadzonej przez siostry zakonne? Może prosić o podzielenie się doświadczeniami.
ola 2

Re: Placówki

Post autor: ola 2 »

Pracowałam kilka lat,ale nie wspominam miło.Pracownicy świeccy się nie liczą, są bo muszą być.Robią wszystko, a zasługi przypisują sobie siostry.Jest to bardzo przykre.Na wyjazdy, wyjścia do kina, na lody chodzą siostry ,na zakupy, wywiadówki świeccy.Zdanie dzieci jest ważniejsze niż wychowawcy świeckiego, przekaz informacji dotyczącychdzieci i organizacji beznadziejny, zarobki niższe niż w placówkach świeckichbo bez nocek, premi, nawet wakacyjnego nie ma,Totak w eleganckim, kulturalnym skrócie.
Alicja90

Dziękuje Olu za odpowiedz. A jeszcze mam pytanie jak te siostry dało się z nimi dogadać, czy na każdym kroku utrudniały pracę.
OPT

Post autor: OPT »

Panie psycholog to Ty??cały czas nie wiesz co zrobić????
Ludzie odradzają pracę u sióstr.Takie samo mam zdanie.Powody jak wyżej.
Zamiast rostrząsac w kółko to samo poszukaj pracy w szkole albo poradni.Tam jest karta nauczyciela.będziesz miał 100 procent lepiej niż w jakiejkolwiek placówce.
Alicja90

Placówki

Nie nie pani psycholog. Zaczynam od 15 jako wychowawca.
ola 2

na samodzielność nie masz co liczyć, wszystko pod dyktando sióstr nawe jakmasię wnuki jak ja to itak ichzdaniem świecki nic nie wiei nieumie sam.Poaodzenia
Katarzynka12

Post autor: Katarzynka12 »

I teksty sióstr w stylu "Tylko w ciąże umiecie zachodzić".Mam nadzieję,że ciążę masz za sobą Alicjo90.
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Panzer »

Wszelkie placówki powinny być świeckie i wolne od religii. Takie jest moje zdanie. Współczuję pracownikom i wychowankom, że muszą to znosić.
ola 2

To fakt,że zwolnienia z tytułu opieka nad zdrowym lub chorym dzieckiem jest żle postrzegana przez siostry, które żyją w swoim świecie, chcą zrozumienia z naszej strony,ale nas nie próbują rozumieć, mamy być zawsze do ich dyspozycji, o każdej porze dnia , urlop , chorobowe, dzień wolny zawsze w pogotowiu, bo mogą zadzwonić, a nie odebranie telefonu jest wgnich skandalicznym zachowaniem. Natomiast uważam, że instytucje takie powinny być wspomagane przwz siostry a nie prowadzone. Pewne zasady stosowane przez siostry są słuszne, ale niestety tylko niektóre.Ja odpoczywam już drugi rok od sióstr i wierzcie nie nadal nie mogęsię pogodzić z tym, czego tam doświadczyłam, tyle upokorzenia, a wychowankom współczuję.
Ewa 1

Post autor: Ewa 1 »

Mam takie malutkie pytanie czy na te wyjazdy, tak byście jeździli w swoim wolnym czasie ...?
ODPOWIEDZ