Plan pomocy dziecku i inne

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~rb

Re: Plan pomocy dziecku i inne

Post autor: ~rb »

podstawowe dokumenty dotyczące funkcjonowania placówek op. wych. to; Ustawa z dnia 9 czerwca 2011r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej oraz Rozporządzenie MPi PS z dnia 22 grudnia 2011r. w sprawie instytucjonalnej pieczy zastępczej( Dz. U. Nr 292 poz. 1720. Rzeczywiście bieżący rok jest rokiem przejściowym, więc spokojnie jest czas na przygotowanie dokumentacji. Paragraf 16 rozporządzenie szczegółowo określa okresy modyfikacji planów pomocy dziecku.
~bella

Post autor: ~bella »

U mnie to samo co ipp, zmieniona tylko nazwa
~Leon

Post autor: ~Leon »

Co to jest palcówka?
~Wojtek

Post autor: ~Wojtek »

PLACÓWKA ;)
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Leonie palcówka to taka forma stymulacji sensomotorycznej ;)
~Leon

Post autor: ~Leon »

Czyli dobre miałem skojarzenia. Trawestując tekst Andrzeja Mleczko o dobrych dzieciach powiem,że coraz trudniej o dobre placówki ale jeszcze trudniej o dobre palcówki.
~siwa

Post autor: ~siwa »

też poszukuję wzoru takiego dokumentów,
~siwa

Post autor: ~siwa »

też poszukuję wzoru takiego dokumentów,
~yyyy

Post autor: ~yyyy »

Ja również poszukuje takiego wzoru dokumentu bo mam zostać koordynatorem w myśl nowej ustawy
~ruda

Post autor: ~ruda »

potrzebuje modyfikacje planu czy ma ktoś przykładowy bede wdzieczna [email protected]
ODPOWIEDZ